Zwem mee in de onderwaterwereld van Mevrouw Groen

4 May 2019

Dein mee op de golven of neem een heerlijke duik in de onderwaterwereld van Mevrouw Groen. Op het water is het heerlijk vertoeven maar wist je dat er onder water ook heel veel te zien en te bewonderen valt?

Het avontuur begint op het water. Daar zwemmen de prachtige zwanen heel parmantig de golven op en neer. Het zwanenpaar verliest elkaar niet uit het oog en dobberen altijd zij aan zij. Echt een verliefd zwanenpaar! Aan de rand van het water op het droge zit Fergus de kikker. Samen met zijn zoontje zit ie wat te mijmeren aan de waterkant. En als ze zin en trek hebben in een avontuur dan gaan ze koppie onder en duiken ze de onderwaterwereld in. Voor nu zijn ze tevreden met hun bolletjes in de zon genietend van het lenteweer.

Vos is een beetje overwerkt en op advies van de dokter moet ie wat rustiger aan doen. Ga vissen zei de dokter! Nou dat vond vos wel een goed idee! Daar zit vos dan op zijn steiger met zijn hengel.

Vos heeft talent als beginnende visser… hij heeft een kreeft en een inktvis aan de haak geslagen.

Maar wat wil je ook met zo’n mooie worm aan je vishengel? Met zijn zwoele blik en lieve oogjes lokt ie elk dier naar zijn haakje. Gelukkig is vos niet ingehuurd door de kok van het plaatselijke restaurant en mogen alle diertjes na de vangst gewoon weer gezellig terug naar de zee.

Vos heeft ook het Zinderende Zee Boek meegenomen zodat hij weet wat hij allemaal aan zijn haak kan krijgen. Dan komt ie niet voor verrassingen te staan.

Bij vos op de steiger zitten twee eendjes heerlijk te kwaken. Zij wachten eigenlijk totdat vos aan zijn boterhammetje begint en hopen dat ze een heerlijk korstje brood krijgen. Een oud stukje brood zou het niet zijn want vos heeft zijn boterhammetje in zo’n mooi sluitend broodtrommeltje van Mevrouw Groen gedaan.

En wie spettert daar in zijn zwembroek? Dat is mammoet! Die neemt een frisse duik. Hij heeft wel zijn badmuts opgedaan want hij wil zijn haren op zijn koppie niet nat laten worden. Dan moet ie gekamd worden en dat is niet zijn ding! Dus kopje onder gaat mammoet niet. Jammer mammoet want de onderwaterwereld is zo ontzettend mooi! Gaan jullie mee? We gaan nu onder water kijken…

En kijk wie hebben we daar? Dat is goedlachse varken! Met zijn prachtige zwembroek en duikbril zoekt ie naar de mooiste vissen van de zee. En dat zijn er een hoop die hij tegenkomt… Er leven allerlei soorten dieren en vissen in de zee. Sommige zijn harig, andere hebben schubben of vinnen en weer andere hebben geen botten of hebben zelfs glitterlippen.

Wauw wat zijn deze prachtig! Zijn dat unicorn-vissen? Nee varken, dat zijn narwals. Eigenlijk is de spiraal op hun hoofd een uitgegroeide snijtand. En deze vissen zijn zeldzaam. Wat leuk dat wij ze toch even bij Mevrouw Groen spotten!

En om helemaal even hip te zijn komen we hier de disco-vis tegen. Glitterlippen en glittervinnen, zij zijn klaar voor de onderwaterdisco! Vinnetjes van de vloer en dansen maar…

Ook Odell de octopus is aanwezig in deze mooie zee. Odell is samen met haar grote vriend Inky en ze houden een beetje een oogje in het zeil onder water. Als je goed kijkt zwemmen ze af en toe tentakel in tentakel…

Ook zijn er prachtige zeepaardjes te vinden. Een zeepaardje is eigenlijk een rechtopstaande vis. Hij heeft een hoofd dat op dat van een paard lijkt, een grijpstaart zoals een aap en een buidel zoals een kangoeroe. Wat een veelzijdig beestje en ze kleuren zo mooi deze zee in met hun prachtige kleuren.

En op de bodem van de zee is ook van alles te beleven! Mooie zandkastelen kun je er van het zand bouwen. Meneer en Mevrouw schildpad die snuffelen de zeebodem af op zoek naar wat lekkers.

Dino steekt ongeduldig zijn koppie door het gordijn want hij wil weer verder gaan met de show. De dinoshow staat gepland voor net na de pauze en hij kan niet wachten.

Meneer en mevrouw Schildpad hebben net met de leuke vormpjes van Quut gespeeld en ze hebben een mooie visvorm gemaakt in het zand.

En ook de roggen mogen niet ontbreken op de bodem van de zee. Roggen liggen heel graag urenlang op de bodem. Het liefst willen ze door niemand gezien worden. Door zijn prooidieren niet, zodat ze lekker dichtbij komen en hij ze dan kan vangen. Maar ook door vijanden niet, zodat hij zelf niet gevangen wordt. Een zeehond eet bijvoorbeeld heel graag een rog. Rog… niet angstig worden, er zijn hier geen zeehondjes. Maar wat zien we wel?

Het is haai die om het hoekje van de zee staat te loeren.

Op de bodem van de zee zijn vaak ook wrakken te vinden. En wat zien we hier? Wel een heel mooi wrak. Het is een Trybike-wrak. Wie zou nu zijn mooie Trybike zo in de zee gekieperd hebben? Nou rog… ga maar snel onder het wrak verstoppen, dan heeft haai je vast niet in de smiezen!

Mevrouw Groen zegt altijd… leven en laten leven! Gelukkig heeft vos deze lieve kreeft weer teruggegooid in de zee na zijn vangst en is kreeft snel weer in de armen van zijn lieve moeder gezwommen. Ik denk dat kreeft lekker in het zand gaat spelen met zijn duurzame emmertje. Deze handige emmertjes gaan namelijk heel lang mee en kunnen opgerold mee in de koffer. Zodat we niet altijd op ons vakantie-adres een plastic emmertje kopen om deze vervolgens weer als we naar huis gaan deze wegkieperen. Alle beetjes helpen en zo probeert Mevrouw Groen deze prachtige onderwaterwereld schoon te houden zodat al haar vriendjes de prachtigste avonturen beleven in hun oh zo mooie onderwaterwereld.

Daarom zijn we ook zo blij dat heel veel klanten een eigen tasje meenemen en zo we de plastic soep in de oceanen kunnen verminderen zodat ook deze prachtige walvis met haar jonkie heerlijk in de oceanen kunnen blijven spartelen zonder plastic in hun magen. Heb jij zin om een nat pak te halen bij Mevrouw Groen? Duik mee in de onderwaterwereld en ontdek al het pracht en praal die deze wereld ons te bieden heeft. Wil je op het droge blijven? Kom dan gezellig de eendjes voeren of ga gezellig bij vos op de steiger zitten. Tot ziens in de onderwaterwereld van Mevrouw Groen!