Circus Groen in de Stad!

1 Sep 2019

Hooggeëerd publiek! Dames en heren, jongens en meisjes…. van harte welkom bij deze spectaculaire show. 

Daar is ie dan… de nieuwe etalage van Mevrouw Groen. Het circus is in de stad en dat geeft een hoop gezelligheid! En dit is niet zomaar een circus… dit is een circus waarbij de dieren JUIST hun kunsten willen tonen. Jullie weten dat de vrienden van Mevrouw Groen het ontzettend goed hebben en ze telkens weer op zoek zijn naar nieuwe avonturen. En gelukkig geheel op vrijwillige basis. Wie niet durft die hoeft niet, wie juist durft die is niet te stoppen en ze worden natuurlijk door iedereen heerlijk vertroeteld. Iedereen is supervrolijk, eigenlijk op eentje na niet… die is heel verdrietig, maar daarover later meer.

De directeur van Circus Groen is meneer Schaap. Hij voelt zich geheel in zijn nopjes en heeft de leiding over het gehele circusgezelschap. Dat is best wel een taak want de circusartiesten zijn als jonge hondjes in de circus-piste. In een show moet natuurlijk structuur zitten dus ze moeten goed naar meneer Schaap luisteren. Meneer Schaap heeft ook de taak om de gasten welkom te heten. Hij staat parmantig met zijn hoge hoed naast de het ticket-loket.

Zien jullie wie er achter het loket zit en de kaartjes verkoopt? Dat is Rat! Rat heeft deze taak op zich genomen en dat is maar goed ook! Er komt hier in het circus niemand binnen zonder een ticket. Rat is er als de ratten bij als iemand doorloopt zonder een kaartje te kopen. Dat moet ook wel want dit reizende circus moet natuurlijk wel wat centjes opleveren. Rat is ook verantwoordelijk voor de merchandise. Je kunt bij hem leuke boeken kopen over het circus, leuke circuskwartetten en zelfs speelgoed waarmee je thuis lekker kunt spelen. 

Circus Groen is al eeuwenoud. Een begrip voor iedereen! Aan de muur van de circustent hangen de koppies van de oprichters. Dat is olifant en tijger. Zo zijn de oprichters er bij elke show toch een klein beetje bij en houden ze een beetje onopgemerkt een oogje in het tentzeil…

Vos is de clown van het stel… Vos heeft al heel wat rollen in de avonturen bij Mevrouw Groen gespeeld maar deze rol is toch wel op zijn lijf geschreven! Gek doen en flink scheuren op een éénwieler door de piste. Als dat maar goed gaat. Want ook bij vos weten we dat het niet altijd gesmeerd gaat. Maar in deze show steelt ie de show met zijn grappige hoedje en zijn rode neus. Hij moet nog wel flink oefenen met de ballen… hij heeft de cursus jongleren nog niet helemaal afgerond.

Aap heeft de zwaarste klus in Circus Groen. Zijn act is gewichtheffen. Hij tilt 2 x 50 kg en dat is flink zweten voor aap. Aap traint zijn spierballen altijd met de circustent opbouwen en afbouwen. Het zoontje van aap is naar zijn vader komen kijken en zit in het publiek.

Hij is zo trots als een aap op zijn vader… Okay, het is zo trots als een pauw maar die is in dit circus nergens te bekennen. Aapje heeft zijn knuffel meegenomen want hij vind het best spannend om zo’n moeilijke en zware act van zijn vader te zien. Je ziet dat ook het circusbloed in kleine aap zit, zijn favoriete knuffel is een lief clowntje.

De opkomst voor deze show is heel groot en het publiek in deze show is heel gezellig. Hond die echt werkelijk waar om alles moet lachen, zelfs al gaat er wel eens een kunstje fout, trotse kleine aap met zijn knuffel, mevrouw Pom Pom die echt haar aller vrolijkste en kleurrijkste pak aan heeft getrokken, meneer citroen die op de voorste rij zit en de gezusters Brussels spruitje. Die komen helemaal vanuit België gereden om deze show te zien. Wauw dat is een eer! Gezellig publiek he?

De show is in volle gang en de luipaarden die hebben geen zin. Vandaag even niet… Nou dat kan ook hoor in Circus Groen, alles is op vrijwillige basis. Heel misschien dat ze aan het einde van de show nog wat willen laten zien…

Wie wel enorme zin heeft is hondje. Hij kan zo hoog springen en zelfs door een hoepel met heel veel vuur. Ooh dat is gevaarlijk! Hondje heeft zo’n pluizig vachtje… dat staat vast zo in fik. Maar hondje is supergefocust en heeft dit kunstje al zoveel keer geoefend… keer op keer springt hij keurig door het midden van de hoepel heen.

Leeuw die heeft de act om het circus-serviesgoed heel te laten. Dit is echt wel een knap kunstje… De vrolijke bordjes houdt hij met een stokje omhoog en hij laat de bordjes draaien op de stokjes. Probeer dat maar eens zelf! Pak wel het oude servies van je moeder want anders heeft Mevrouw Groen boze ouders in de winkel hi hi.

Het is tijd voor pauze! Dan kunnen de dieren even uitrusten en de volgende acts klaarzetten en het publiek kan dan wat lekkers gaan smullen. Varken die gaat rond met lekkere muffins. Meestal zijn er suikerspinnen en popcorn maar in dit circus moeten we genoegen nemen met de muffins. Maar zeg nu eerlijk… dat ziet er toch verrukkelijk uit? Varken heeft van rat de instructie gekregen om het geld goed op te bergen in een portemonnaie. Zo gezegd zo gedaan, zij heeft een mooie portemonnaie om haar nek gedaan

Dino steekt ongeduldig zijn koppie door het gordijn want hij wil weer verder gaan met de show. De dinoshow staat gepland voor net na de pauze en hij kan niet wachten.

Hoog in de piste is de andere dino al begonnen aan de dino-show. Met haar prachtige rok gaat ze over een touw lopen. Nou, jullie weten wel dat dino’s geen kleine voetjes hebben dus extra knap als ze de overkant haalt.

En aan de andere kant van de piste is luiaard alvast aan het inzwaaien voor zijn act die direct na de dino-show komt. Luiaard hangt altijd op zijn kop maar in deze show laat hij de andere kant van zijn kunsten zien. Zwieren en zwaaien aan de trapeze… hij is er dol op. Best wel eng zo hoog luiaard!

Over eng gesproken… we hebben een verdrietige aardbei in Circus Groen. Dat is zielig! Aardbei heeft de stoelenact een beetje onderschat. Kijk in stoelen stapelen is hij een topper. Maar ja… je moet ook wel weer naar beneden. Eigenlijk heeft aardbei last van vreselijke hoogtevrees. Van rat moest ie toch zijn act doen want het publiek wil waar voor hun geld en straks komen ze klagen bij rat en willen ze hun geld terug. Toch maar dit puntje op de agenda zetten bij meneer Schaap voor de volgende vergadering. Want het publiek wil aardbei niet verdrietig zien… en rat wil al helemaal geen geld teruggeven!

De show loopt ten einde en aardbei heeft zijn traantjes al afgedroogd. Voor de volgende show heeft aardbei vast en zeker een nieuwe act die beter bij hem past. Het publiek geeft de artiesten een daverend applaus en bedankt meneer Schaap voor de fantastische show! 
Er is elke dag een voorstelling te zien bij Mevrouw Groen en zelfs 7 dagen in de week. Komen jullie kijken bij Circus Groen en vergeet niet langs rat te lopen om een ticket te kopen. Je bent gewaarschuwd! Circus Groen is tot en met half november te zien in de stad en daarna gaat het circus weer op doorreis naar een andere stad. Komt dat zien!!