Op bezoek bij Opa Groen

4 Mar 2019

We gaan op bezoek bij Opa Groen. Opa Groen woont in het gezellige bejaardenhuis van Mevrouw Groen aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum. Opa Groen woont er al heel lang en is op één na het oudste baasje (wie dat is… daar vertellen we straks over). Opa Groen is 100 jaar geworden. Wauw dat is echt een mijlpaal!

De verzorgers hebben een mooie slinger opgehangen en hond mag de hele dag in de luxe stoel zitten. Hond heeft zijn kleinkinderen op bezoek en die hebben een hele grote taart meegenomen. Hond is gek op taart, al heeft ie bijna geen tand meer in zijn mond… gelukkig is de taart van zacht deeg gemaakt.

Ook zit hond dicht bij de telefoon. Ja als je honderd bent dan zijn je kinderen of neven/nichten ook al wat krakkemikkig en dan is een persoonlijk bezoek best moeilijk. En al helemaal je broers of zussen. Er kunnen natuurlijk ook al een paar “hemelen” zijn. De telefoon rinkelt heerlijk en de felicitaties vliegen om de oren van hond. Ook hond zijn eigen hondje viert gezellig het feestje mee. Straks komt de burgemeester langs, dat is vet spannend want de krant komt ook voor een foto en een verhaaltje. De kleinkinderen van opa Groen gaan vragen of ze met opa op de foto mogen. Dan komen ze ook in de krant. Wordt een grappige foto zo met die feestmutsjes op.

Er wordt ook druk spelletjes gespeeld in het bejaardenhuis. Favoriet is de bingo maar Rummikub staat ook hoog op de activiteitenkalender. Bij Rummikub train je goed de hersens en dat is op zo’n hoge leeftijd best een noodzaak. Er wordt nog wel eens wat vergeten…

Vos heeft zijn wilde haren verruilt voor heel veel grijze haren… niets aan te doen maar gelukkig heeft vos nog een flinke bos haar. En hij is een keurige vent. Hij draagt elke dag een vlinderstrik. Vos draait vandaag aan het rad van de bingo en speelt gezellig samen met varken bingo. Varken zit aan de thee met heerlijke gebakjes en vos zit aan een advocaatje.

Daar is hij verzot op. Hij krijgt maar één glaasje want hij moet natuurlijk wel goed de cijfertjes van de bingo oplezen. Vos heeft wat last van zijn gebit dus die heeft ie in een glaasje gedaan. Wel zo fris toch? Hij kan natuurlijk zijn gebit ook zo op tafel leggen…

Varken houdt haar handtasje goed vast. Ze vertrouwt een paar personen niet in het bejaardenhuis. Dus ze sjouwt haar juwelen mee in haar tassie en zit er lekker mee op schoot. Varken heeft bijna bingo… maar ze kan vos niet zo goed verstaan want zoals je weet had vos zijn gebit uit gedaan… Varken heeft nu dus valse bingo… Zou dit aan de uitspraak van vos liggen of toch aan haar eigen oude oortjes ? Arm varken.

De regels in het bejaardenhuis zijn niet zo streng. Als je er komt wonen mag je gewoon gezellig je huisdier meenemen. Hond heeft zijn hondje, oma varken heeft een zwarte kater en toekan is aan komen vliegen en is van iedereen.

Hij heeft een mooi plekje gekregen in de activiteitenzaal en kan zo alles overzien en hangt gezellig bij het raam. Zo kan hij alles zien wat er buiten gebeurd en hij houdt ook alle oudjes binnen goed in de gaten.

Aan deze tafel zien we de aller alleroudste bewoner… mammoet. Hij woont hier het aller allerlangst. Hij heeft er al heel veel zien komen… maar ook helaas zien gaan. Maar ja… wat wil je als je zoooo oud bent. Hij is gestopt met het tellen van zijn leeftijd. Vroeger werd de mammoet de koning van de IJstijd genoemd. Nou… deze mammoet is de koning van het bejaardentehuis. Hij kent iedereen, hij weet alle roddels van het bejaardentehuis en is echt van alles op de hoogte. Soms is ie wat knorrig en mist hij zijn familie… en soms zit ie flink op zijn praatstoel en verteld ie over vroeger… heel vroeger. Over de dino’s, de IJstijd en wat hij allemaal voor avonturen beleefde.

Mammoet heeft honger en zit heerlijk aan de groentesoep met brood! Een flink stuk brood erbij want hij heeft reuzehonger.

Oma varken zit gezellig bij mammoet aan tafel en is dol op handwerken. Borduren, breien maar vooral haken. Dat doet ze het liefst elke dag. Ze haakt er flink op los: een mooie omslagdoek, kussentjes voor de medebewoners en ze is nu een heerlijke plaid aan het haken voor de koudere tijden.

Oma varken heeft ook een lief huisdier. Een zwarte kat. Casper heet ie. Een lieverd die het allerliefste bij oma varken op schoot zit en knort dan van plezier. Maar Casper doet iets stouts… hij pakt de bol weg bij oma varken en zit er nu stiekem mee onder tafel te spelen. Oh jee… als het nu maar niet in de war raakt! De oogjes van de oudjes zijn niet meer zo heel erg goed.

Er ligt ook nog genoeg leesvoer op de tafel. Van Bambi tot aan Peter Pan… allemaal leuke verhalen van vroeger die nog steeds leuk zijn voor jong en oud. Ook de fruitschaal is goed gevuld met een heerlijke ananas en een rijpe avocado.

Mammoet gaat straks even uitbuiken op zijn eigen kamer en een heerlijk middagdutje doen. Dat mag in het bejaardenhuis. Uitrusten en je opladen voor een volgend avontuur in het gezellige bejaardenhuis van Mevrouw Groen. De bewoners zouden het heel gezellig vinden als jullie een bezoekje komen brengen, er staat een advocaatje voor je klaar, je kunt er bingo spelen en er is elke middag soep! Tot snel!