Yogaschool Groen

3 Apr 2022

Na zijn verre reis naar het Noorderlicht is vos wel toe aan een lesje yoga. Vos is een druk mannetje en dan is yoga een uitstekende manier om te ontspannen. Dus op naar Yogaschool Groen!

Yoga verbindt lichaam en geest. Door diverse houdingen uit te voeren stroom de energie beter door het lichaam. Daar heeft vos wel oren naar. Vos zit in zijn “healthy” fase en dus hop naar Yogaschool Groen.

Met zijn opgerolde yogamatje om zijn schouders en zijn flesje detox is vos neergestreken op een heerlijk yogakussen.

In de yogaschool zijn ook een paar boeken met duidelijke plaatjes van de houdingen en vos ziet zelfs een boek met de titel “yoga voor iedereen”. Gelukkig… ook voor vos dus.

Yogaschool Groen heeft een zeer ervaren yogaleraar in dienst. Deze vrolijk gekleurde Mud skipper-vis is zo ervaren dat hij een guru in de yoga is. Vis heeft het derde en hoogste niveau in de yoga. Vis heeft door zijn levensstijl een hoger bewustzijn gekregen en daarom mag hij zichzelf guru noemen. Een echte yoga-guru in de yogaschool. Vos is bij een toptent terechtgekomen dus. Dat beloofd heel veel zen-momenten

Wie een heel groot zen-moment heeft… is aap! Als we al naar aap kijken worden we al lekker rustig. Aap doet aan Wobbel-yoga. Dat is best intensief en heeft daarom ook maar zijn slofjes uitgedaan.

In de yoga zijn er zoveel houdingen te beoefenen, gewoon teveel om op te noemen. Je hebt de krijgershouding, de neerwaartse hond houding, de cobrahouding etc. Om het wat makkelijker te maken hebben ze in de yogaschool kaarten opgehangen met afbeeldingen van de houdingen.

Doordat Yogaschool Groen erg geliefd ook bij kinderen is zijn de benamingen van de houdingen wat makkelijker gemaakt. Dus voor jong en oud is dit makkelijker te begrijpen. En voor vos!

Zo kent iedereen de raket-houding, de kikker en de kat-houding. Benieuwd of er ook een haai-houding bestaat. Zullen we haai ook nog tegenkomen tijdens de yogales? Hoop het niet… haai zorgt met zijn streken altijd voor wat meer stress.

Nou daar zal je hem hebben hoor! Haai aan het mededelingenbod in de yogaschool. En ja hoor… zijn streken zijn er ook nog steeds.

Hij is de mededelingen aan het doorscheuren!
Kom maar op het yogamatje liggen haai! Dan zullen wij jij eens een stukje mindfulness meegeven.

Gelukkig heb je het lesrooster van deze week heel gelaten. We melden je voor zaterdag aan… dan staat er mindfulness met de schaapjes op het rooster.

En als je dat te lang vindt duren dan is er woensdag om 12.00 uur apenmeditatie van aap! Als je goed kijkt is aap is al vast zijn les aan het voorbereiden.

Varken verzorgt de ontspanningsmuziek in de yogaschool. Van meditatiemuziek tot aan rustgevende yogaklanken en van zen-deuntjes tot aan relax-toontjes. Varken is van alle markten thuis. Toppertje hoor!

En dan hebben we onze eigen boeddha in de yogaschool. Yoga komt ook voor in het boeddhisme. Ze gebruiken yoga onder andere voor het bereiken van spirituele verlichting. Beer heeft dat best nodig… een beetje verlichting met zo’n dikke bolle buik. Maar zeg nu zelf… beer lijkt als twee druppels water op meneer boeddha. Vast zijn tweelingbroer!

In Yogaschool Groen is er zelfs muizenyoga! Matje in je tas en hopla, strekken met die muizenpootjes.

Pak je tas, doe lekker zittende kleding aan en hup naar Yogaschool Groen. Matjes genoeg aanwezig. Raadpleeg het lesrooster van deze week op het mededelingenbord en ga lekker meedoen op woensdagmiddag aan de kidsyoga, of ga lekker met aap mediteren maar ook kun je terecht bij vos, die zo gedreven is, hij geeft zelfs op maandagochtend een lesje verrukkelijke yoga! Keuze genoeg om helemaal zen de dag in te gaan. Maak je hoofd leeg en wordt helemaal zzzzen. Er is zelfs op zondag een stiltewandeling door Mevrouw Groen. Dat is een unieke kans! Tot ziens bij Yogaschool Groen.