Parkeergarage Groen

11 Jun 2022

Na een hele periode van Zzzen zijn in de yogaschool is vos een nieuwe uitdaging aangegaan. Benzinelucht en rookdampen… daar is vos in beland. Het is druk in de stad en de parkeerplekken zijn zeker niet in overvloed. Een parkeergarage met ruime plekken en een vriendelijke beheerder is een fijne aanwinst voor de stad.

Vos zit in zijn beheerdershok en kan zo alles in de gaten houden. Vos zorgt ervoor dat de bezoekers precies recht in de vakken parkeren, beantwoord vragen van de bezoekers, lost problemen op met de betaalautomaat en drinkt koffie. Prima baan zo vos!

Het is spitsuur in de parkeergarage. Alle plekken zijn bezet. Het bordje met VOL kan aan.

En muis die is verantwoordelijk voor het VOL-bord. Muis is een bewoner van de parkeergarage. Hij slaapt in de nacht in zijn luciferdoosje. Daar heeft ie een heerlijk bedje in gemaakt. Als ruil voor zijn werkzaamheden met het VOL-bord mag hij gezellig wonen in de parkeergarage. Mooie deal toch?

Vos gaat zeer goed met de ruimte om in de parkeergarage. Een efficiënte vos is ie. Als de parkeerplekken vol raken dan heeft ie extra plekken op de muur gecreëerd. Zo stal je toch nog je vervoermiddel hoog en droog op.

De bezoekers zijn zeer gevarieerd in deze parkeergarage. De boer die zijn trekker stalt inclusief een nieuw stekje in zijn aanhanger. Hij gaat vast een boodschap halen en daarna door naar het land. En een varken die een mooi parkeerplekje heeft gevonden.

De taco bezorgbus rijdt vrolijk rond en…

Bob de loodgieter met zijn plopper op zijn dak is ook vaste klant in de parkeergarage van vos. Als Bob gootsteentjes moet ontploppen in de stad zet ie zijn bus bij vos neer. Geen kans op boetes voor fout parkeren en (bijna) altijd plek bij vos.

Het is mooi weer buiten maar vos merkt daar eigenlijk weinig van. Vos leeft eigenlijk een beetje ondergronds. Gelukkig wordt ie wel happy van zijn vrolijke bezoekers. Zo’n vrolijke bezoeker is muis, hij is op weg naar het zwembad die dicht bij de parkeergarage gevestigd is. Muis heeft zijn zwembroek vast aangetrokken en kan zo hup op zijn luchtbedje het zwembad in duiken.

Een familielid van muis van het VOL-bordje is een dagje komen helpen. Hij pakt de tickets aan van de bezoekers om het proces iets sneller te laten verlopen omdat het zo druk is in de parkeergarage.

Zo hoeven de bezoekers niet te zoeken in welk gleufje de ticket gestoken moet worden. Alhoewel de betaalautomaat overduidelijk is met twee gleuven. Eentje voor de ticket en eentje voor je betaalpas.

Naast bezinedampen en uitlaatgassen komt het ook wel eens voor dat er een voertuig olie lekt. Varken is dan van de partij om de olie weg te halen. Want ja… er kunnen lelijke ongelukken gebeuren als er olievlekken blijven liggen in de parkeervakken. Uitglijders moeten we niet hebben.

De olievlek bij de roze fiets is zo groot dat ie vanuit de parkeerplek zo het rijpad op vloeit. En dat is gevaarlijk! Dus varken moet aan de bak met de emmer en de dweil.

Op het beeldscherm in het beheerdershokje kan vos alle parkeerplekken in de garage bekijken. Zo kan ie alles goed in de gaten houden en hebben de autoinbrekers geen schijn van kans om in de geparkeerde voertuigen in te breken. Lekker veilig idee hoor. Daarom is deze parkeergarage zo fijn. Er wordt op alles gelet. Maar zie nu… vos heeft een pikzwart beeldscherm. Geen voertuig te zien!

Ondertussen is het hondje van vos voorzien van een bak met heerlijk vers en koel water. Hondje gaat elke dag mee met vos. Tukkie doen in de parkeergarage, een beetje mensen kijken en af en toe een aai over je bol krijgen. Perfecte daginvulling voor hond. Oh ja… het zwarte beeldscherm. Hoe kan dat nu toch? Storing op het kanaal?

Ai, haai is natuurlijk van de partij! Die houdt zich schuil op de brandblusser. Wat heeft haai nu weer uitgespookt?

Gevalletje… of je stopt de stekker erin! Grappig haai… spelen met de stekker en vos een zwart beeldscherm bezorgen. Maar ja… je bent niet voor niets gehaaid he.

Zoek je een gezellige parkeergarage tijdens je bezoek aan bijvoorbeeld Mevrouw Groen? Rij dan gezellig bij vos naar binnen, op dit moment zit ie bomvol met bezoekers maar gelukkig zijn er ook rustige uurtjes in de parkeergarage. De parkeergarage van vos is de gezelligste van Hilversum, dus je bezoek begin je al vrolijk en gezellig bij het parkeren van je voertuig. Fiets, varken, trekker, step of tacobus…. de parkeergarage is zo veelzijdig dat het een genot is om daar te parkeren. En een goede start van jouw bezoekje aan Hilversum. Tot ziens in de parkeergarage van vos. 7 dagen in de week open!