Welkom in Regenboogland van Mevrouw Groen

4 Jan 2019

In Regenbogenland van Mevrouw Groen schijnt heerlijk het zonnetje en zijn er 3 wolkjes aan de lucht. Na de megadrukke Sint- en Kerstperiode in het magazijn zijn de vriendjes toe aan een heerlijk ritje in Regenbogenland.

De auto is volgeladen en lama bestuurt de auto.

We hopen maar dat bij lama niet al zijn haar voor zijn ogen komt want het landschap ligt hier vol met ronde rotsblokken.

 

De auto is zo volgeladen dat draak haar leuke avocado-tas niet meer in de achterbak past. Goed vasthouden draak want lama die gaat wel heel hard door de bochten. Ananas die geniet heerlijk van het uitzicht en ziet allemaal mooie regenbogen.

Hé daar hebben we vos op zijn ultra coole step! Hij heeft zijn step opgepimpt met een mooie unicorn, helemaal passend in het landschap. Vos heeft gezelschap van vis, die gezellig met vos meerijdt op de step. Vis is wel benieuwd wat er allemaal in Regenbogenland te beleven is.

Tussen de rotsblokken in dit landschap zijn zelfs snoepbeertjes te vinden! En wat stralen ze mooi. Vooral als het in Regenbogenland donker wordt. Wat een mooi land toch… helemaal dat er tussen de rotsblokken heerlijke gummibeertjes zitten. Vos is in zijn nopjes, want hij staat bekend als een snoepkontje.

Octopus was met de sinterklaas- en de kerstperiode op vakantie naar de Bahama’s, weet je nog… baas had hem vrijgegeven. Stomme zet want als octopus een handje komt meehelpen dan zijn dat in één keer heel veel handjes! Octopus is nog helemaal in de wolken van haar tijd op de Bahama’s. Zie octopus toch lekker zwieren en zwaaien met zijn armen op die heerlijke wolk in Regenbogenland. Ook gans is in de wolken… maar dan andersom. Die is niet meer de oude gans. Komt vast door die ontelbare cadeautjes inpakken in die drukke periode. Zal het met gans nog goed komen?

Aap rijdt heerlijk in Regenbogenland op zijn Trybike. Omdat aap nog niet zo beoefend is met loopfietsen heeft ie voor de veiligheid zijn helm op gezet. Aap is dol op goede styling, dat kunnen we wel zien want zijn helm matcht met zijn loopfiets! Aap heeft zijn loopfiets uitgerust met een knus rieten mandje en kan zo mooi zijn boek “eenhoorn, waar ben je?” meenemen. Aap is op zoek naar de eenhoorn en ook op zoek naar de regenboog. Want aap weet ons te vertellen dat er aan het begin of aan het einde van een regenboog een pot goud te vinden is. In het “echte” leven is deze pot met goud onbereikbaar want de regenboog beweegt altijd met je mee als je hem ziet… dus we kunnen nooit de onderkant bereiken. Maar in Regenbogenland is er wel een pot! Alleen niet gevuld met goud…

Ha ha ha, aap is gefopt!! Het is pompom die in de pot zit! Droom maar lekker verder aap… Nu we het toch over dromen hebben… in Regenbogenland is er een heel klein deurtje…

Een deurtje met een postbusje erbij. En kijk, er zit een briefje in! Dit zijn de Droomdeurtjes die Mevrouw Groen pas geleden binnen heeft gekregen. Ook in Regenbogenland bestaan er droomelfjes en droomdraakjes. Elke dag is er in het postbusje van het Droomdeurtje wel een briefje te vinden… als het donker is dan komen de droomelfjes en droomdraakje tevoorschijn en stoppen er een briefje in. Aap en vos die posten ook wel eens een lief briefje terug in het postbusje. Dan vertellen ze over de avonturen die ze beleven in de etalage van Mevrouw Groen. En dat zijn heel wat gave avonturen. Enne… we zijn nog lang niet uit-geavontuurd. Er komen er nog ontelbare! Tot ziens in Regenbogenland, maak een gezellig ritje op de Trybike of neem plaats in de auto als je durft. Wel met je tas op schoot want de achterbak zit bomvol!