Vos in Mexico

18 Nov 2022

Vos heeft weer zin in een reisje. Vos heeft na de toch ietwat grijze parkeergarage heel erg behoefte aan kleur. Na een google-rondje kwam vos tot de conclusie dat het Mexico moet worden. Mexico staat bekend om zijn kleurrijke cultuur. De straten barsten van heerlijk eten, de lekkerste tequila’s, vrolijke muziek en de natuur biedt heel veel cactussen.
Varken is gezellig mee. Na al dat harde werken in de parkeergarage had varken ook wel een vrolijke vakantie verdiend. Varken heeft zich door vele reisboeken heen geworsteld om alles van het land te weten te komen. Zo weet ze vos te vertellen dat Mexico een heel bijzonder feest elk jaar viert. Het is de Dia de Muertos, de dag van de doden. Veel dierbaren, zowel mens en dier, worden op deze dag feestelijk herinnerd. Dus niet op een verdrietige manier maar juist met veel gezelligheid. Overal zijn dan kleurrijke slingers te vinden en heel veel vrolijke skeletten en doodshoofden. Iedereen is kleurrijk en prachtig uitgedost. En laat het op 1 en 2 november zijn… dan zijn vos en varken nog in Mexico!
Varken inclusief sombrero zit toevallig naast zo’n kleurrijk doodshoofd. Varken heeft ook gelezen dat Mexico wel 60x zo groot is als Nederland. Nou dat wordt een hele tocht om heel Mexico te ontdekken. En de hoofdstad van Mexico is Mexico-Stad en die heeft welgeteld 25 miljoen inwoners. Wauw… dat zijn een hoop mensen.
In de straten van de kleurrijke stad hoor je overal vrolijke muziek vandaan komen. De Mexicanen zijn dol op muziek. Hier zit krokodil met zijn muzikanten. Krokodil op zijn gitaar en de gebroeders cactus op de trommel en de tamboerijn. Geen pet op de grond maar krokodil zijn vrolijk gekleurde muts. Ze hebben al heel wat centjes opgehaald.
Vooral met het lied van Mexicoooooo… ooh het land van al mijn dromen, met je gitaarmuziek tra la la tra la la. Je kent het lied vast wel. Krokodil weet dat dit lied het fantastisch doet bij de toeristen. Het lied Mexico zingen…. staat garant voor een mutsje vol met duiten!
Bij de foodtruck is het smullen geblazen. Vele overheerlijke fruitsappen, tequila’s, cocktails en ja zelfs Corona’s vliegen hier over de toonbank.
Toekan is de eigenaar van deze smul foodtruck. Hij maakt de lekkerste drankjes maar maakt ook de allerlekkerste taco’s van de hele wereld.
Deze olifant is helemaal uit Japan gekomen (je herkent ze aan de fototoestellen om de nekjes) om de allerlekkerste taco van de wereld te kopen bij toekan. Hij verkent Mexico op zijn Microstep want zo kan ie heerlijk makkelijk door alle straatjes sjezen. Maar nu eerst even lekker happen in deze smakelijke taco. Er is wel een probleempje…
We vinden in het Mexicaanse eten veel chilipepers en avocado’s als basisingrediënt. Ik zie een overheerlijke rijpe avocado maar waar zijn de chilipepers nou toch?
Nou kijk maar omhoog. Op het dakje van de foodtruck. Daar is ie hoor… onze stoute haai. Lachend met de chilipepers in zijn handje. Nu is olifant helemaal vanuit Japan naar de foodtruck gekomen voor de taco… en nu mist het belangrijkste ingrediënt. Achter haai aan dussss…..
Wie weet kun je slang aansporen om achter haai aan te gaan. Die is al op dezelfde hoogte als haai te vinden…

In Mexico zijn er veel vulkanen te vinden. Maar ook lagunes, tropische dieren en vele moerassen. Wat er ook rondspringt is de sprinkhaan. De foodtruck heeft er niet eentje langs zien komen springen maar een heleboel. Een heuse sprinkhanenplaag. Vrolijk springen ze in het rond en pikken af en toe een maiskorreltje uit de taco’s van toekan.

Maar als je die smoeltjes ziet van deze leuke springers dan knijp je echt wel een oogje dicht toch?

In Mexico is de zon heel veel en lang aanwezig. Dat is goed voor de drankjesomzet bij toekan. Maar de zon kan ook vermoeien. Daar heeft vos wel elke dag een beetje last van.
Varken heeft nog het Frida Kahlo geboortehuis op het programma staan. Frida Kahlo staat bekend als een geniale kunstenares, een hele bijzondere vrouw en echt een symbool. Altijd al een voorbeeld voor varken geweest. Vos die tukt vast nog een paar uurtjes door en dan kunnen ze samen weer heerlijk aan de fiësta! Want dat doe je in Mexico! Feest vieren! Viva la Vida!