Give Back Friday

17 Nov 2022

Op vrijdag 25 november is het Black Friday, het uit Amerika overgewaaide fenomeen gaat gepaard met hoge kortingen, aanbiedingen en veel overconsumptie. Twaalf onafhankelijke kinderwinkels door heel het land hebben de handen ineengeslagen om een positief tegengeluid te laten horen. De groep winkeliers wil een statement maken in de huidige maatschappij waarin door hoogoplopende kosten er grote onrust heerst. Niet alleen consumenten merken in hun portemonnee dat zij minder kunnen besteden, maar ook (kleinere) bedrijven kunnen en weten niet hoe zij hun hoofd boven water moeten houden. Daarom is het belangrijk lokaal te blijven consumeren en niet mee te gaan in de gekte van Black Friday bij grote concerns.

Het is dus tijd om het anders te doen! Heb je thuis nog (bijna) nieuw speelgoed en wil je hier een ander kind blij mee maken? Dan kun je dit van 18 tot en met 28 November inleveren, het speelgoed krijgt een tweede leven en je doet hier een ander gezin een groot plezier mee.

Het speelgoed kan ingeleverd worden bij de volgende winkels, verspreid over het hele land

@dekleineparade in Amsterdam
@mevrouwgroen in Hilversum
@tiny_tribe_sassenheim in Sassenheim
@knotsknetteryeah in Amsterdam
@plukandpaloma in Den Haag
@littledepartmentstore in Rotterdam
@grootsenkleintje in Hendrik-Ido-Ambacht
@kindzoblij in Dordrecht
@littlethingsonline.nl in Arnhem
@jutenjuullifestyleforkids in Leiden
@kinderjuweeltjes in Middelburg
@tokkelientje in Leiden
@kiwikidsnl in Noordwijkerhout
@knetterhengelo in Hengelo
@mens.en.kinders in Zwolle

Afhankelijk van de locatie waar het speelgoed ingeleverd wordt zorgen de winkeliers ervoor dat dit voor de feestdagen nog terecht komt bij organisaties zoals Stichting Jarige Job en de Voedselbank.