Op de boerderij van Boer Groen

20 May 2020

Het nieuwe avontuur speelt zich heerlijk in de buitenlucht af. We zijn op de boerderij van Boer Groen!

Boer Groen is eigenlijk wel een wat norse boer. Hij moppert soms dat ie zo vroeg op moet, de dieren op de boerderij doen soms dingen wat niet mag en hij is nogal op zichzelf. “Laat mij maar op mijn trekker rondrijden en mijn diertjes verzorgen… dan ben ik een gelukkige boer”, zegt boer Groen.

Gelukkig hebben we boerin Groen die voor een gezellige noot op de boerderij zorgt. Zij kakelt wat af op de boerderij.

Ze kakelt tegen de schaapjes, de paarden en vooral kakelt ze met haar kipjes. Die kipjes hebben boerin Groen vast kakelen geleerd.

Boerin Groen is dol op tuinieren en het allerliefst is ze de hele dag heerlijk bezig in haar moestuin. Er moet op de boerderij goed gegeten worden want er wordt hard gewerkt. Boerin Groen verbouwt heerlijke groente in haar moestuin: overheerlijke prei, glimlachende wortels, glinsterende spruitjes (het favoriete kostje van boer Groen) en de mooiste boontjes groeien aan de bonenstaken. Boerin Groen hoeft boer Groen geen andere groenten voor te schotelen want wat boer Groen niet kent dat “vreet” hij niet.

Boerin Groen doet goed haar best in de moestuin want de boontjes zijn groener dan groen. Dat wordt smullen!

Op het land staat een grote vogelverschrikker. Dat moet wel want deze moeten de vogels weghouden bij de gewassen. Ze hebben geprobeerd een hele enge vogelverschrikker te maken maar eigenlijk is het een lieve vos geworden.

Hij ziet er zo lief uit dat ie zelfs vogels trekt. Deze mooie vogel vliegt zo dicht bij de vogelverschrikker… die denkt “hé… wat is dat voor een gezelligerd”. Zolang de vogel heerlijk over het land vliegt en gezellig tjilpt is er niets aan de hand.

Bij de moestuin is er wel gevaar gespot! Een slak die rechtstreeks op de spruitjes afgaat. Ooh straks gaat slak de verse blaadjes oppeuzelen en kan boerin Groen niet meer het lievelingsmaal voor boer Groen maken. Maar boerderij Groen is heel erg groen, super bio en maakt dus echt geen gebruik van bestrijdingsmiddelen. Wel zo diervriendelijk en goed voor onze planeet. Dus we laten lekker de slakjes hun gangetje gaan.

En nog meer gevaar! Een hele grote dikke worm! Die duikt zo op in de moestuin. Meestal hebben we bij de appelboom last van wormen maar er is iets gebeurd bij de appelboom.

Er zijn helemaal geen appels geoogst maar een mand vol peren. Huh? Een appelboom geeft toch geen peren? Wij snappen worm wel dat ie naar de moestuin is gekropen want alle sappige appeltjes zijn weg. We zien het al wie de boosdoener is. Stoute haai zien we achter de mand met peren. Die heeft de appels verwisseld voor peren. Zie hem zitten met zijn grote glimlach. Wacht maar als wij de appels vinden… dan lach jij niet meer zo hard… dan lach je straks als een boer met kiespijn!

Er zijn gelukkig ook hele lieve dieren op de boerderij. Lieve zacht schaapjes die heerlijk van het zonnetje genieten. Moederschaap en twee wollige lammetjes. Zijn ze niet schattig?

En er is een leuke pony die boerin Groen helpt met het hooi in de kruiwagen te doen. Het is hard werken op de boerderij en gelukkig bestaan er ook nog kabouters.

Die doen vaak klusjes voor je zonder dat je er erg in hebt. Handig hoor deze kaboutertjes. Er zijn er al twee gespot op de boerderij.

En daar hebben we paard Blackie. Gekke naam hè voor een paard dat niet zwart is. Blackie is eigenlijk al heel erg oud. Hij heeft zijn leven lang op het land gewerkt en mag nu heerlijk van zijn ouwe dag genieten. Zwart is ie niet meer… zijn zwarte manen hebben plaatst gemaakt voor grijze. Maar gelukkig is ie nog heel erg gezond en heeft ie nergens last van…. nou ja…

hij heeft last van die dikke bromvlieg. Die is vast over komen vliegen vanuit Parijs waar hij constant rond bromde boven het terras van Café Madame Vert. Vast in de tas van haai gekropen en meegereisd terug naar Nederland.

Boer Groen is dol op honden… we hebben er al drie op de boerderij zien rondrennen. Nou ja… rennen. Het kleinste hondje is druk in de weer met de hooivork want de hooibalen moeten verplaatst worden.

Dan hebben we een mega luie hond die luierend zijn tijd op een koe doorbrengt. Hond is de boerenknecht van boer Groen. De hele dag luieren is niet echt een knecht he? Eigenlijk valt ie in de categorie “boerenpummel”. Tja… hond denkt ook… er bestaan toch kaboutertjes op de boerderij die een hoop werk verrichten? Ik geniet van het leven en smile de hele dag en af en toe hou ik in de gaten hoeveel melk de koeien geven.

Want ja… de pakken melk moeten gevuld worden met heerlijke verse biologische melk. Want het hele dorp is dol op de verse melk van Boerderij Groen.

En daar hebben we hond nummer 3. Altijd te vinden bij zijn baasje boer Groen. Hij wijkt geen minuut af van de zijde van zijn baasje. Waar boer Groen is is hond nummer 3.

Al kussend gespot in de hooiberg. Als dat maar goed gaat! Daar komen vast een hele familie muizenkindjes van. Ach… er is genoeg plek op de boerderij en de kat van boer Groen is nergens te bekennen. Die moet ervoor zorgen dat het aantal muizen op de boerderij op peil blijft. Tja… als de kat van huis is dan dansen… eh kussen de muizen!

Wat was het weer een fijne dag op de boerderij van Boer Groen. Er wordt hard gewerkt, er wordt geluierd, er vallen peren uit de appelboom, de allergroenste boontjes hangen aan de bonenstaken, de allerlekkerste melk komt van boer Groen en boerin Groen kakelt de hele dag er gezellig op los. En zoenende muisjes in de hooiberg! Kom je snel kijken op de boerderij? Wie weet mag je aanschuiven bij boer Groen en een spruitje meeprikken. Het boerenleven is mooi!