De Trouwzaal van Mevrouw Groen

1 Jul 2020

De grote dag is aangebroken… de dag van het huwelijk van vos. Eindelijk mocht er weer getrouwd met alles erop en eraan… De Corona gooide roet in de etensbak van vos maar gelukkig… vandaag gaat het gebeuren. We gaven al een tipje van de sluier dat vos ging trouwen… maar ja met wie?
We zijn in de trouwzaal van Mevrouw Groen.

Vos is al een hele poos stiekem verliefd op mooie zwaan. Maar zwaan zwom telkens hard voorbij. Maar toen kwam het 10-jarig-feestje van Mevrouw Groen afgelopen januari. Toen vloog de vonk over! Geen liefde op het eerste gezicht maar liefde die plotsklaps uit de taart naar boven kwam.

Okay… dat was januari. En nu vandaag aan het begin van de zomer bezegelen ze hun liefde met een prachtig huwelijk. Vos en zwaan gaan vandaag trouwen. In het huwelijksbootje stappen ze niet want zwaan kan gewoon zwemmen. Vos trouwt vandaag met zijn grote liefde en dat zien we…

Letterlijk en figuurlijk zijn grote liefde! Ach vos… geeft niets dat zwaan drie kopjes groter is hoor. Gelukkig heeft ze haar hakken thuis gelaten en is ze gewoon platvoets gekomen. En een zwaan heb je voor het leven. Zwanen zijn heel trouw, zij blijven elkaar echt trouw tot de dood hen scheidt. En ehm… jij bent dan wel een vos maar in de wereld van Mevrouw Groen is dat natuurlijk helemaal geen probleem en is iedereen gelijk.

Vandaag is het een prachtig zonnige dag. Geen wolkje aan de lucht… oh ja, toch wel, twee lieve wolkjes… Maar vos is dan ook helemaal in de wolken van zijn prachtige bruid. Hij ontploft bijna van al zijn liefde voor zijn mooie sierlijke bruid.

Maar zeg nou zelf… is ze geen beauty?

Haai is de trouwambtenaar, oftewel de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Hij voltrekt het huwelijk van vos en zwaan. Dat doet ie natuurlijk met een hele grote glimlach. Hij heeft het trouwboekje voor zich en spreekt de woorden van de verklaring uit… en dan komt de vraag: wat is daarop uw antwoord? Zwaan zegt volmondig JA! En vos zegt natuurlijk ook JA! En zo verklaart haai vos en zwaan dat ze in het echt aan elkaar verbonden zijn. Haai zegt: u mag nu uw bruid kussen…. en er volgt een hele grote dikke smakkerd. En iedereen juicht en jubelt.

Dan is het nu tijd voor de ringen… de bruidsmeisjes zitten gezellig bij de plechtigheid op een poefje naast het bruidspaar. Met de ringen op schoot. Ze zijn eigenlijk met zijn drietjes maar de derde is nog ergens heel erg druk mee…

Bruidsmeisje nr. 3 is druk met de sleep. Zwaan heeft zo’n prachtige lange sleep en die moet natuurlijk niet op een prop liggen.

Na de ceremonie is het gebruikelijk dat er rijst wordt gegooid. Gelukkig was de rijst in de bonus en de hamsters hoeven gelukkig niet zuinig te zijn met de rijst. Dus er wordt flink met volle handjes rijst gegooid. Het gooien van rijst staat voor vruchtbaarheid. Door veel rijst te gooien wordt het bruidspaar een kinderrijk huwelijk toegewenst. Nou vos… dat worden een hoop vosjes en zwaantjes zo te zien aan de hoeveelheid rijst.

Bij een huwelijk horen ook familie, vrienden, een fotograaf, getuigen, een weddingplanner en natuurlijk een ceremoniemeester.

Varken is de zus van zwaan en ook de getuige van zwaan. Dat is een hele eer, vandaar die enorme big smile van varken. Maar varken is ook de weddingplanner en ze heeft zich helemaal uitgeleefd op de versiering. De stoelen zijn prachtig versierd met bloemen en tule, prachtige slinger, hartjes-confetti en nog veel meer.

Zelfs heeft ze bij alle gasten een mooie corsage opgespeld. Je ziet er heel feestelijk uit varken met je mooie glimmende rok aan.

Hond heeft ook een speciale rol vandaag… hij is de getuige van vos. Ook hond ziet er oogverblindend uit met zijn glitterhoed.

Ananas heeft vanochtend uren bij de kapper gezeten voor een perfect kapsel voor deze mooie dag. Goed gelukt ananas! Krokodil is een goede vriend van vos en hij kan heel goed fotograferen. Dus de weddingplanner heeft hem gestrikt voor de taak als fotograaf vandaag. Hij mag de mooiste plaatjes schieten. Maar tegelijkertijd is ie ook ceremoniemeester. Hij zorgt vandaag dat alles reilt en zeilt. Maar niet alles gaat goed…

Het is ook straks tijd voor die heerlijke grote inmense taart! Dat wordt smullen. En tijd voor een goed glas champagne om te proosten en de huwelijkscadeaus mogen ook worden uitgepakt. Wat een feest!

Voor de kids zijn er heerlijke kleine taartjes met een lekkere aardbei erop. Maar als je goed kijkt is er al een stuk taart weg! En dat is dus niet volgens het draaiboek van de ceremoniemeester. Waar zou dat stuk taart nu toch zijn?

Ach we zien het al…
Als je goed kijkt ligt bij de trouwambtenaar naast zijn desk het ontbrekende stuk taart. En tja… wie was ook alweer de trouwambtenaar?

Dat is natuurlijk haai! Haai zou haai niet zijn als hij bij elk avontuur wel iets stiekems zou doen. Haai heeft voordat hij het huwelijk voltrok alvast een stuk apart gelegd want voor je het weet staan alle gasten al aan de taart te smullen terwijl jij de handtekeningen nog droog moet blazen in het trouwboekje.

Hond zit ondertussen zich in te lezen in de materie Geluk. Wat is eigenlijk geluk? Geluk dat je de ware hebt ontmoet? Geluk dat je net op tijd een stukje taart hebt weten te bemachtigen? Gelukkig heeft geluk voor eenieder een andere betekenis. Heel vroeger zeiden de Romeinen al: gelukkig is hij die gelooft het te zijn!

Nou hond… aan je glimlach te zien ben jij best gelukkig. Je zit op een vrolijk huwelijksfeest, naast de rammelende conservenblikjes en tussen de heerlijke taartjes.

Wat zit er eigenlijk onder het kleedje van de tafel waar de grote bruidstaart op staat?

Ooh daar zijn de muisjes die al de huwelijksnacht beleven. Romantisch in bed en overal gestrooide rozenblaadjes. Deze muisjes gaan hun wittebroodsweken in. Vos en zwaan die moeten nog even wachten want ze hebben nog een mooie feestavond met de gasten voor de boeg. Dus het feestje in bed moet nog even op zich laten wachten.

En voordat je het weet ben je een jaar verder en heb je kleine koter op de achterbank van je auto zitten. Maar ja… dat vind de beheerder van de trouwlocatie dan wel weer leuk ha ha. Ja ja… dat is natuurlijk Mevrouw Groen!

Maar we vergeten nog een traditie… het bruidsboeket gooien. Loert varken nu naar het boeket van zwaan? Zal varken hem vangen en de volgende zijn die gaat trouwen? Wie weet…
Wij wensen vos en zwaan een heerlijke huwelijksreis en wensen hun al het geluk van de wereld toe en gelukkig hebben we straks de foto’s van krokodil nog voor het nagenieten van deze heerlijke bruiloft van vos en zwaan. Wat een heerlijk stel… ze leefden nog lang en heel gelukkig!