Naar het museum

16 Jul 2021

Het wordt tijd voor iets cultureels. Vos heeft een nieuwe baan en is nu werkzaam in een culturele omgeving. Goed voor zijn ontwikkeling zullen we maar zeggen. Hij is verantwoordelijk voor de kunstwerken in het Museum van Mevrouw Groen. 

Vos heeft zijn vrienden gevraagd om de kunstwerken te komen bewonderen. Er hangt een prachtig meesterwerk van Vilma van den Berg. Zij heeft wel een heel vrolijk bloemerig schilderij gemaakt. 

 

Het is het pronkstuk van het museum. Net zoals de Nachtwacht het pronkstuk van het Rijksmuseum is. Vos heeft het schilderij in bruikleen gekregen van De Lijstenmakerij die in dezelfde straat is gevestigd als het museum.

Leeuw, varken, krokodil en kleine dino hebben hun museumjaarkaart afgestoft, want ja… tijdens de lockdown vanwege de Corona waren de musea dicht. Maar nu mogen ze er eindelijk een cultureel dagje van maken.

Hond mag ook mee. Best bijzonder voor een museum. Maar Vos heeft een goed woordje voor hond gedaan. We hebben geen kind aan hond. Hij ligt heerlijk te knorren onder het bankje van het museum.

Varken doen te audiotour in het museum. Ze wilt niets missen en zo hoort ze alle achtergrondverhalen van de kunstwerken die in het museum aanwezig zijn. 

Vos doet samen met zijn collega rat een heel kostbaar schilderij vervoeren. Ze hebben speciale handschoenen aan om het doek niet te beschadigen. Dit schilderij mocht het museum lenen van het Van Gogh Museum maar moest nu plaats maken voor het nieuwe pronkstuk Hond met bloemen. 

Krokodil is dol op prachtige schilderijen en probeert kleine dino wat bij te brengen over de oude meesters. 
Kleine dino is goed voorbereid op een dagje uit… hij heeft zijn rugzakje meegenomen met wat lekkers erin.

En oude meesters zijn zeker in dit museum te vinden. Hier zien we Top Gun Willem geschilderd door Adrian Thomasz Key. Het is echt een gouwe ouwe!

En het meisje met de parel… ehm bubbels. Van Johannes Vermeer. Echt één van de grootste meesters.
Willem is een eeuw eerder geschilderd dan het meisje met de bubbels maar we praten dan nog steeds over 400 jaar geleden. 

Jullie vroegen zich vast af waar haai is… Nou daar zit ie hoor. In de rol van meestervervalser! Echt een rol op het buikje van haai geschreven. Haai ziet overal geld in dus hij dacht… met mijn skills verf ik ook wel even zo’n meesterwerk. Met de juiste kwasten, het perfecte lijstje en wat gemengde olieverf kloddert ie er lekker op los. 

Van wit doek naar een prachtig heidelandschap. En dan verkopen alsof het van de meester himself is. Goed bedacht haai maar niet netjes… Zo heeft haai al een schilderij verhandeld. In het Louvre heeft ie de Mona Groen nageschilderd. Hij was er zo mee klaar want het is eigenlijk maar een klein schilderijtje. Haai glimlacht zijn tanden bloot en niemand die hem als meestervervalser ziet. Ietwat gehaaid haai!

In een museum is ook altijd een museumwinkel en een museumcafé te vinden. Dit museum is niet zo heel groot dus het is een combi winkel/café. 

Met de heerlijkste broodjes van de plaatselijke bakker en de lekkerste verse sapjes. 

Ken je onze artistieke struisvogel nog? Die is vaste gast in het museum. Struisvogel is dol op de lekkere broodjes en op de schilderijen die er hangen. De verblijfsduur in het café is langer dan in het museum bij de schilderijen. Wist je dat de bezoeker gemiddeld maar 9 seconden naar een schilderij kijkt? Daarom zijn in dit museum de bordjes met tekst zo klein mogelijk gehouden. Grotere kans dat de bezoeker het bordje dan leest. 

Vandaag heeft struisvogel zijn buurman cactus meegenomen. Cactus moet nog wat bijgespijkerd worden want hij weet niet zo heel veel van kunstwerken af. Gelukkig verkopen ze in de museumshop een mooi boek waar de prachtigste verhalen worden verteld op een begrijpelijke manier over alle meesterwerken van Rijksmuseum.

Cactus is zich flink aan het inlezen in het melkmeisje. Al gaat zijn voorkeur eigenlijk meer uit naar het boek Kunst met taart. 

Gelukkig is dat boek ook te koop in de museumwinkel. 

Er is in de museumwinkel nog veel meer te koop: gave puzzels, grote posters om in te kleuren, een doeboek om kunst met dieren te maken etcetera. Vervelen zul je vast niet in dit leuke museum.

Het museum is 7 dagen in de week open. Kom kijken, met een beetje cultuur opsnuiven is niets mis mee. De verse sapjes staan klaar voor je in het museumcafé. Neem je vrienden mee, dat vindt vos ook gezellig en wie weet zie jij de meestervervalser wel aan het werk! Oh ja… vergeet je Museumjaarkaart niet mee te nemen. Tot ziens in het Museum van Mevrouw Groen.

In de etalage zijn een aantal artikelen privé en een aantal artikelen geleend.
Grote dank gaat uit naar De Lijstenmakerij Hilversum http://www.mijnlijstenmakerij.nl We mochten het mooie schilderij Hond met bloemen als pronkstuk lenen.
Ook zijn wij blij met de schilderijen van Arti Shock http://www.arty-shock.nl. Dit zijn Oude Meesters, maar dan met een vrolijke en bijzondere twist! Ze hebben nog heel veel meer. Kijk maar eens op hun site.