Mevrouw Groente

1 Oct 2020

Vos moet weer aan de arbeid na zijn welverdiende vakantie op Camping Groen. Het is tijd om iedereen weer te voorzien van de nodige vitamientjes. Vos verkoopt in zijn groentewinkel de mooiste groente en het prachtigste fruit.

 

De winkel van vos heet dan ook Mevrouw Groente! Twee letters verschil met die leuke kinderwinkel op de ’s Gravelandseweg maar die heeft gelukkig een heel ander segment. Vos zit in de food en Mevrouw Groen in de non-food.

Wat heeft vos allemaal te koop? Heerlijke sappige clementines voor € 2,50 per kilo. Dat is geen geld want je moet weten dat deze uit het verre Spanje komen. En van dat Spaanse zonnetje krijgen ze een heerlijk oranje en gezond kleurtje. Ook de peren zijn heerlijk sappig en heel belangrijk… ze zijn bio! Dat zijn dus toffe peren! Dat geeft toch even dat extra fijne smaakje, aldus groenteboer vos. En in dit schap met sappig fruit horen natuurlijk ook die overheerlijke ananassen. Grote en kleintjes… het kan allemaal bij groenteboer vos.

En kijk eens die prachtige rode paprika’s. Die kosten bij vos € 1,95 per stuk. Dat klinkt als “voor een appel en een ei”! Maar dat is het zeker niet… bij de plaatselijke supermarkt kosten ze één euro per stuk. Vos wilt vast een appeltje voor de dorst hebben. Maar okay… deze paprika’s glimlachen wel heel lief, die kun je niet laten liggen toch?

Vos heeft een groot assortiment verse avocado’s. Grote, kleintjes en zelfs winteravocado’s! Die hebben een mutsje op. Die willen graag warm blijven en geven zo extra vitamientjes voor aankomende winter. Dat moeten we hebben want ziek worden dat willen we natuurlijk niet.

Vos bediend graag de kassa. Hij wil het liefst de hele dag de kassa laten rinkelen… Hij moet natuurlijk ook zijn personeel betalen elke maand dus een goede omzet heeft ie wel nodig.

Soms is het komkommertijd en dan knijpt vos hem wel… Vos heeft twee hulpjes in dienst. Eentje die loopt de kantjes ervan af en haalt de grootste streken uit… je raadt vast al wel wie dat is. Daar over later meer. Vos heeft nog echt wel een appeltje te schillen met deze medewerker.

Laten we het hebben over die lieve pluizige winkelbediende die de schappen vult met al dat kleurrijke fruit en groente. Struisvogel houdt wel van kleurrijk. Dat kun je wel zien. Ze is een kop groter dan haar baas en ze is ook ontzettend lief voor de klanten. En dat laatste is natuurlijk heel erg belangrijk.

Schaap is vaste klant bij Mevrouw Groente. Met haar karretje achter haar aan komt ze regelmatig haar groente of fruit kopen. Vandaag heeft schaap zin in hutspot. De uien zijn al ingeladen, nu nog een bos winterpenen.

Hebbes! En meteen heerlijke boontjes meenemen voor morgen en een aubergine. Dat wordt flink smullen voor schaap. Die komt wel aan haar 200 gram groente per dag.

Wie ook een gezonde lekkerbek is is krokodil! Hij is superfit, gezond en heel sportief. Krokodil is dol op het assortiment van vos. En fietsend de groenteboer binnen met je te leuke citroentas om je nek… alles kan bij Mevrouw Groente!

Krokodil is ook een graag geziene gast bij de groenteboer. Hij bruist van de vitamientjes en de kreet “snoep gezond, eet een appel” is ook echt op krokodil van toepassing. Enne… het schilderij dat in de groentewinkel hangt te pronken is een echte Karel Appel! Leuk he?

Dit zijn de laatste 3 appels bij Mevrouw Groente. Is ook niet zo gek dat de appels zo hard gaan… de appel is nr. 1 meest gegeten fruitsoort in Nederland!

Marker komt altijd goed van pas bij de groenteboer. Marker is handig als er borden geschreven moet worden met aanbiedingen. Maar marker heeft vandaag een eigen bord gemaakt. Op het bord staat “Haai € 4,=”. Wil marker haai voor € 4,= verkopen? Wat is er gebeurd? Vos had ook al een appeltje met haai te schillen.

Haai is hem gepeerd. Met een banaan! Dat is de enige banaan die vos heeft kunnen bemachtigen bij de kweker. De vraag naar bananen was vorige week groter dan het aanbod en dan ontstaat er schaarste. Er is geen banaan meer te krijgen en die stoute haai heeft nu net die ene banaan te pakken. Nou haai… jij zit nu met de gebakken peren! Blijf maar heel hoog zitten want je baas is heel erg boos. En marker komt straks ook achter je aan want die verkoopt je voor € 4,=

Okay… geen bananen bij Mevrouw Groente maar gelukkig schappen vol ander heerlijk fruit. En zoals de bloemkolen zeggen… doe gezond!
Vergeet niet elke dag je fruithapje en elke dag 200 gram groente van Mevrouw Groente, dat is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de kassa van vos! En laten we hopen dat niet iemand haai voor € 4,= koopt want dat is eigenlijk appels voor citroenen kopen, zoals het bekende gezegde klinkt.
Doe gezond en blijf gezond! Tot ziens in de winkel van Mevrouw Groente.