De kleedkamer van Sint

5 Nov 2020

Sint is weer in het land! En ondanks alle Corona-perikelen kon hij toch in Nederland aankomen. Helaas geen intocht in Hilversum maar gelukkig heeft hij zich toch in Hilversum tijdelijk gesetteld. Jullie hebben vast allemaal al de slaapkamer van de Sint gezien bij het Museum Hilversum. Daar snurkt hij er flink op los en overdag werkt ie vanuit huis in het Grote Pietenhuis, want ja dat is het advies van Meneer Rutte.

En als de Sint in de ochtend wakker is huppelt ie op zijn mooie geruite slofjes een straatje verder want daar is zijn kleedkamer gespot! In de etalage bij Mevrouw Groen.

In zijn kleedkamer staat een grote garderobekast voor zijn hele kledingcollectie. Zijn prachtige mantel hangt er maar de Sint heeft ook vrijetijdskleding. Want ook hij wil wel na een lange werkdag iets makkelijk aan doen.

Ook heeft hij er een keurig overhemd hangen voor als ie een keer op sollicitatie gaat, een heerlijke pyjama met cheeta’s-print (ja ja die oude man die weet echt wel wat hip is) en ook zijn sporttenue hangt in de kast. Want ja… als je nu in deze Corona-tijd veel vanuit huis moet werken dan is sporten wel heel belangrijk. Dus 1x per week sport de Sint het zweet in zijn nek maar wel met een heerlijk sporttenue aan.

Zijn mijter staat elke ochtend keurig klaar. Evenals zijn parelwitte handschoenen en zijn mooie ring. Daar zorgt Pietje vos voor.

Vos is de kledingadviseur/stylist van de Sint en daar hoort ook natuurlijk bij dat alles klaar staat en alles schoon is. Maar vos is slim en hij besteedt het wassen uit. Want dat vind ie een rotklus. Hij heeft Pietje Hond daarvoor ingeschakeld.

Pietje hond is flink druk met alle sokken van de Sint op het wasrek te hangen. De Sint is dol op kleurrijke sokken. Met grachtenpandjes erop want daar houdt ie zo van en sokken met een giraffenprint (zijn lievelingsdier).

Hond heeft nog een hele volle wasmand voor de boeg. Nog meer sokken, de pyjamabroek van de Sint en weet je waar hond nu echt een hekel aan heeft? Niet uitgevouwen sokken in de wasmand! Herkenbaar probleem he?

Het wordt hoog tijd dat de Sint zelf gaat wassen… wedden dat ie zijn sokken uitvouwt?

Vos zorgt ook elke ochtend dat de krultang op goede temperatuur is. Want de krullen moeten natuurlijk wel mooi golven in de baard van de Sint.

De Sint is ook dol op lekker zittende schoenen. Deze vrolijk gekleurde schoenen neemt ie altijd mee op vakantie. Daar kan ie lekker op stappen als ie leuke toeristenplaatjes bezoekt. In zijn kleedkamer hangt ook een mooie vakantieprent van zijn laatste vakantie. Helaas zat er afgelopen zomer geen vakantie in vanwege de Corona, gelukkig kan hij tijdens het omkleden nog terugdenken aan die mooie vakantie als ie naar de ingelijste foto van 2019 kijkt.

Zie je Sint lekker bij het zwembad op zijn vakantie-adres chillen! Hopen dat dat volgend jaar weer kan. Ook hangt er een foto van de poes van de Sint. Schattig is ie he? Die blijft in Spanje want de reis is te ver voor de poes van de Sint. En weet je hoe de poes heet? Wortel! En met Wortel aan de muur is ie er toch een beetje bij. En een zelfportret van de Sint mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Maar wie wel uit Spanje stiekem is meegenomen is… dat is deze tropische vogel. Geen oppas te vinden voor de toekan van de Sint, dus op de boot mee naar Nederland.

En hebben jullie haai al eigenlijk gespot in de kleedkamer?

Met haai is er natuurlijk altijd wel iets aan de hand. Haai doet altijd wel iets wat eigenlijk niet mag. Haai is echt een boefje.
Haai heeft er nu eigenlijk een rommeltje van gemaakt. Haai is in de ondergoedla van de Sint gekropen en nu valt het ondergoed van de Sint er allemaal uit. Zijn leuke roze boxershort en zijn hagelwitte slip met hemd. Ga het maar snel netjes opvouwen haai, anders word je rechtstreeks op de boot van de Sint gezet retour naar Spanje!

Ook de muizenfamilie is van de partij. Zij hebben een klein hoekje in de kleedkamer van de Sint. Gelukkig zijn de muisjes niet zo groot en hebben ze genoeg aan een klein hoekje. Net achter de deur van de kleedkamer is moedermuis druk met de pakjes. Vadermuis zit heerlijk in zijn luie fauteuil. Kom op aan het werk vadermuis. De pakjes moeten verstopt worden in de kledingkast voordat de kindjes de cadeautjes vinden 😉

En welk pietje steekt daar zijn kopje om het hoekje van de kamerdeur? Dat is Pietje rat! Die is met zakken cadeautjes aangekomen bij de kleedkamer maar daar horen ze helemaal niet. De cadeautjes moeten worden bezorgd bij alle kindjes in Hilversum.

Maar één pakje is bestemd voor hond. Dus die is wel op de goede plek beland. Hond wordt natuurlijk beloond voor het harde werken van alle wasjes van de Sint. Wat denk jij dat erin zit? Een strijkijzer? Of een lekker chocoladebot? Ik hoop het laatste.

Om alles vlotjes te laten verlopen in deze drukke tijd heeft de Sint als reminder maar een to do-lijstje op de deur geplakt. In plaats van een verlanglijstje heeft ie er maar een to do-lijstje van gemaakt. Vooral de laatste regel zou ik bovenaan zetten Sint! Maar ook eigenlijk de tweede regel. Want dat scheelt voor hond weer een hoop tijd.

Kom je een keer bij de kleedkamer van de Sint kijken?
En wie weet kom je de Sint als je vroeg bent wel tegen als ie zijn slaapkamer in het museum verlaat en op zijn pantoffeltjes naar zijn kleedkamer bij Mevrouw Groen huppelt. Of misschien wel in de avond als ie zijn pyjama aan heeft getrokken. Maar misschien kun je ook hond helpen met de was of zie je misschien wel dat de Sint een schone onderbroek aantrekt.
Maar één ding is zeker… pakjesavond gaat gewoon gezellig door dit jaar. De Sint komt misschien niet bij je binnen… maar er worden al een hoop pakjes door de Sint bij Mevrouw Groen ingekocht. Tel af tot 5 december, wees lief en vouw je sokken uit he als je ze in de wasmand gooit. Dan krijg jij vast een extra cadeautje!

In de etalage zijn een aantal artikelen privé en een aantal artikelen geleend. Enne… de kast is niet te koop.
Grote dank gaat uit naar Van Schijndel Schoenen voor het lenen van de fantastische echte Sinterklaas-pantoffels! https://www.vanschijndelschoenen.nl/
Het leuke tafeltje mocht ik lenen van Meutt-Marielle. Zij heeft een loods vol leuke vintage meubels en heeft ook een webshop. https://www.meutt.nl/
Dank aan Miranda voor het lenen van de grote deur en de schoenen van je man. 3 weken even geen nette schoenen voor Hugo.
Dank aan zoon Joep, voor het lenen van zijn voetbaltenue. Gelukkig heeft hij er nog genoeg om aan te trekken.
Dank aan Mirthe voor het lenen van de vloerkleedjes. Ze passen helemaal in de sfeer!
En bovenbuurman Jeroen. Voor jou even geen net overhemd, Hawaii-schoenen en ook je haar kan niet in de krul. Sinterklaas heeft de krultang flink in gebruik.
En uiteindelijk de kleurrijke sokken van Pascal, dank hiervoor, je kleurt de etalage vrolijk met je sokken.