Nazomeren op Camping Groen

10 Sep 2020

Na een hete zomer is het nu tijd voor een prachtige nazomer. En nazomeren doen we heerlijk op Camping Groen!

 

Vos is terug van zijn honeymoon en hij is wel toe aan een kampeerweekend in zijn eentje in de natuur. Nou ja… in zijn eentje… er zijn een hoop bosvriendjes te vinden op Camping Groen. Vos is goed voorbereid want hij heeft zijn boek met nachtdieren meegenomen. En dit boek heeft ook geluiden. Handig! Want dan weet je wat voor geluiden je allemaal in de nacht op de camping kunt verwachten.

Als het gaat schemeren komen de eerste vleermuizen al. Hele zwarte!

Zijn het eigenlijk vliegende muizen? Geen idee… gelukkig komen ze niet je tent in maar vliegen ze boven je tent waar ze happen naar insecten. Want ja… hoeveel leuke dieren je op Camping Groen vindt… insecten zijn er ook te vinden.

Bij kamperen hoort ook een makkelijke hap! Vos heeft heerlijke vlinderpasta gemaakt, een hele pan vol!

Water koken en gooi die gezellige pasta-tjes erin en klaar is het eten. Pan op schoot en smullen maar. Eet smakelijk vos.

En bij kamperen horen ook vakantiewasjes. Vos is één sok kwijt. Die ligt vast nog bij het sanitairgebouw. Daar wemelt het altijd van de enkele sokken. En vos heeft zijn lievelingswashand mee. Zie jij hem hangen? Een zelfportret-washand. Als hij deze in het sanitairgebouw kwijt raakt weten alle campinggasten van wie deze washand is. Handig! Volgende keer sokken met een vos erop aantrekken als je gaat kamperen vos.

Op de camping zijn er ook mini-campinggastjes te vinden. Dit stel muisjes verblijven één nachtje want ze zijn op hiking! Hiking is een mooi woord voor wandelen. Ze reizen compact want ze moeten alles op hun rug meedragen. Kijk zo’n slaapzak is lekker licht maar ben benieuwd hoe ze hun stevige wasrek meenemen? Ook deze muisjes hebben hun vakantiewasje gedaan en kunnen morgen als ze voor dag en dauw aan hun tocht verder gaan lekker schone kleren aan.

We hadden het al over insecten… kijk daar heb je er eentje. Een hele grote! Deze mug is op zoek naar een sappig lichaampje waar ie lekker in kan prikken. Snel wegduiken voor die vleermuizen en op zoek naar een heerlijk bloot armpje of beentje.

Vos is ook op mug voorbereid. In zijn rugzak heeft vos die handige muggenstickers gestopt. Opplakken en je bent 72 uur lang geen prooi voor muggen. En na die 72 uur is vos allang weer lekker thuis bij vrouw Zwaan.

Op Camping Groen is het altijd op vrijdagavond kampvuuravond. Lekker fikkie stoken met zijn allen.

Bloemkool is dan wel een heel gezond typetje maar die lekker zoete marshmallows gaan er in als pap bij bloemkool.

Lekker roosteren boven het vuur totdat het heel zacht wordt. Mmmmm!

Zwaan is ook gek op marshmallows. En dan de witte! Die steken lekker af bij zijn eigen huidskleur. De roze zijn voor bloemkool.

Beer is goed voorbereid. Hij loopt de hele dag met een wc-rol onder zijn arm. Grappig… want tegenwoordig is kamperen bijna Glamping geworden. Dat wil zeggen dat het allemaal wat luxer is. Één van die luxe dingen is dat er op het toilet gewoon wc rollen aanwezig zijn. Geen stress meer bij een grote boodschap of je wel genoeg aan je rolletje wc-papier hebt. Beer neemt geen enkel risico. Hij heeft zijn eigen wc-rol.

Eikenblad en beukenblad zijn op Camping Groen met de caravan. Ze zitten heerlijk ontspannen voor hun caravan van het nazomer-zonnetje te genieten. Bruin van de zon worden ze niet… dat is pas in de herfst. Dan krijgen ze een prachtig bruin kleurtje!

Daar is haai! Die is ook van de partij op Camping Groen. En hoe! Hij heeft weer iets stiekems uitgehaald hoor. Zal niet haai! Zie jij wat haai heeft gedaan?

Haai heeft het bord Camping omgedraaid de andere kant op! Nu rijden alle gasten en bezoekers de verkeerde kant op… Foei haai! Zo raakt de camping niet vol in dit mooie nazomerweekend!

Egel zit heerlijk bij het kampvuur gezellig te ontspannen. Hij heeft zijn step mee op de camping. Een superfijn vervoersmiddel op de camping. Met mandje!

En dat is fijn om broodjes te halen bij het kampwinkeltje. Vers stokbrood, croissantjes en boterhammen. Egel zit heerlijk in de vakantiemodus en daar horen lekkere broodjes bij.

Het is heerlijk genieten op Camping Groen, voor alle rust, natuurliefhebbers, zoemende bijtjes en bosdiertjes. Okay, ook een hele grote mug. Maar dat wordt opgelost door de muggenstickers van vos of de vleermuizen.

Tot slot hebben we nog een ongeziene gast op de camping! Heb jij hem al gespot? Van wie zijn deze benen in vos zijn tent? Daar ligt iemand te tukken! Wie weet maakt ie ook geluid en dat kunnen we weer opzoeken in het boek Nachtdieren van vos.

 

Gelukkig heeft deze ongeziene gast wel zijn laarsjes uitgetrokken. Want dat hoort bij een tent. Schoenen uit!

Ook vos geniet nog even van het nazomerzonnetje en kruipt straks lekker in zijn slaapzak naast de ongeziene gast.

Kom jij binnenkort langs op Camping Groen? Lekker even ontspannen en genieten van alle bosdiertjes en prik meteen lekker een pasta-tje mee of prik zo’n zoete marshmallow op je stok en ga gezellig bij het kampvuur zitten. Enne bij het wegwijzerbordje… linksaf slaan en dus niet de pijl volgen. Anders kom je niet aan op deze gezellige camping. Fijne nazomer iedereen!