In de ziekenboeg

1 Nov 2019

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn bij Mevrouw Groen. In mei hadden we echte ziekenboeg bij Mevrouw Groen. Gelukkig is Meneer Groen hersteld maar helaas zijn nu onze vriendjes geveld door van alles en nog wat. Maar gelukkig gebeuren er ook leuke dingen in het ziekenhuis zoals geboortes. En laat nu net Mevrouw Groen dol op baby’s zijn!

Laten we beginnen bij Meneer Vos. Vos wat heb je gedaan? Dat is schrikken… je ligt helemaal in de kreukels! Vos is per ongeluk door het rode stoplicht gereden. Hij zat niet op te letten toen bats boem beng. Het was een drukke kruising en Meneer Vos botste zo tegen mammoet aan die op zijn Trybike reedt. Tja… mammoet is groot en zwaar en daar kom je niet zonder kleerscheuren onder vandaan. Meneer Vos heeft zijn been geblesseerd en voor de zekerheid moet hij met zijn been omhoog liggen. Ook heeft ie een grote hoofdwond opgelopen. Hij had ook zijn helm thuisgelaten en dat is natuurlijk heel dom van Meneer Vos. Hij blijft ook heel warm aanvoelen en daarom is het tijd om zijn temperatuur te meten, wellicht heeft hij hoge koorts. 

Misschien komt het ook wel door het plastic zeiltje op zijn bedje. Dat ademt natuurlijk niet en de warmte is vast naar vos zijn hoofd gestegen. Daar komt olifant aangesneld, hij is specialist “fietsongelukken”. Hij komt net uit de OK waar hij druk bezig was met opereren.

Olifant heeft een checklijst bij zich en vinkt temperatuur meten af. Bloedprikken doet olifant ook meteen bij Meneer Vos. Maar dan gaat het mis… olifant heeft zijn bril op de OK laten liggen en prikt steeds niet op de goede plek en oooh kijk eens wat Meneer Vos een bloedspoor achterlaat.

Maar dan gaat het mis… olifant heeft zijn bril op de OK laten liggen en prikt steeds niet op de goede plek en oooh kijk eens wat Meneer Vos een bloedspoor achterlaat.

Nou olifant… het wordt tijd voor je jaarlijkse ogentest. Komt goed uit want naast Meneer Vos hangt een poster voor de oogmeting.

Nou olifant… het wordt tijd voor je jaarlijkse ogentest. Komt goed uit want naast Meneer Vos hangt een poster voor de oogmeting.

Meneer Vos heeft gelukkig zijn kikkerknuffel bij zich. Die sleept hem door alles heen. Zelfs door het bloedprikken van klunzige olifant. Een knuffel maakt je leven een stuk draaglijker toch?

Meneer Vos heeft bezoek van aap. Aap is een echte brokkenpiloot en is daarom kind aan huis in dit ziekenhuis. Aap heeft een gebroken been en is vast over een bananenschil uitgegleden. Aap heeft zijn lekkere pyjama aan, dat zit een stuk gemakkelijker zo met zijn gebroken been. De zuster komt hem zo weer halen met de rolstoel.

Vos heeft prachtige beterschapswensen gekregen en hij heeft ze allemaal boven zijn bedje gehangen. Een mooie tekening met allemaal fruit van Noor. Annemarijn heeft vos op zijn fiets nagetekend van voor het ongeluk, Laurens heeft grote vos en kleine vos getekend en de kleur roze, dat is Vos zijn lievelingskleur. Tobias heeft het luchtig gehouden en een gezellige vogel bij vos getekend en Olaf heeft een mooie tekening gemaakt van vos in het bos waar hij konijnen en een hert tegenkomt. Olaf weet dat vos graag in het bos vertoeft. Tekeningen doen het altijd goed in het ziekenhuis. Het fleurt de witte saaie muren op en zo is het thuisfront toch een beetje bij je.

Aap heeft voor Meneer Vos een kratje met gezonde groenten meegenomen. Onder het mom “daar knapt een mens van op” denkt aap dat Meneer Vos er zo weer bovenop is. Laten we het hopen!

En wie is daar nog meer op zaal binnengereden?

Dat is Mevrouw Varken. Mevrouw Varken heeft allemaal uitslag. Ze heeft de rode stippen-ziekte. Ze is een beetje misselijk, dat zijn de symptomen van deze ziekte en als ze moet spugen dan kan dat rechtstreeks in het bakje. Ook zit Mevrouw Varken aan het infuus. Dat ziet er best eng uit maar dit is de beste manier om beter te worden van de rode stippen-ziekte.

Draak is een hele lieve zuster. Zo’n zuster die de hele dag haar gebit laat zien. Ze maakt iedereen aan het lachen met haar grote smile. Zuster Draak heeft net het infuus bij Mevrouw Varken aangebracht en ook een beetje drakenliefde in het infuus gedaan. Daar zal Mevrouw Varken vast van opknappen.

Ook de hele fruitmand op haar bed zou Mevrouw Varken goed doen. Ze moet nog wel even wachten totdat haar misselijkheid weg is want als ze het fruit nu gaat eten en gaat overgeven dan heeft ze een een ongewilde smoothie.

Ook het buurmeisje van Mevrouw Varken heeft een mooie tekening gemaakt. Ze heet Lieve en kan heel mooi tekenen. Ze was op bezoekuur geweest met haar mama en heeft ter plekke deze tekening gemaakt voor Mevrouw Varken. Ze heeft zelfs vos en aap erbij op de tekening gezet. En Floris die kwam ook even op bezoek en die heeft twee tekeningen gemaakt. Floris die heel graag leest, die had een keer gelezen dat veel bezoek en veel tekeningen heel goed bijdraagt aan het herstel van de rode stippen-ziekte.

Het is druk op de afdeling… wie zien we daar? Dat is dokter Rat met zijn grote dokterstas. Dokter Rat die ook wel dokter Love wordt genoemd want alle zusters zijn een beetje verliefd op Dokter Rat. Maar ja dat begrijpen wij wel, hij is natuurlijk ook woest aantrekkelijk! Dokter Rat heeft niet alleen een knappe kop, hij is ook een slimmerd. Hij heeft heel goed gestudeerd en is van alle markten thuis in het ziekenhuis. Zo doet hij zijn ronde op de afdeling van Meneer Vos en Mevrouw Varken maar hij is ook flink druk op de kraamafdeling. Er zijn afgelopen week zoveel baby’s geboren… er zijn flink wat wiegjes tekort!

Dan maar allemaal gezellig bij elkaar in één wieg. Lekker met de billen tegen elkaar en zo houden ze elkaar lekker op temperatuur. Het lijkt wel op een echte babyboom! We zien een babyvarken, een babyolifant, een baby schildpad, een babykreeftje en als je goed kijkt zijn er welgeteld 3 eeneiige tweelingen en zelfs ook nog een twee-eiige octopus-tweeling. Ze lijken wel op elkaar als een echte tweeling alleen de kleur is anders.

Het is flink feest op de kraamafdeling. Allemaal prachtige wondertjes geboren. Varken en hond zijn kersverse ouders. Hond is zo in zijn nopjes dat hij net vader is geworden, hij heeft zich feestelijk aangekleed. Ze hebben twee tweelingen gekregen, dat kan allemaal op deze kraamafdeling en dokter Love weet er ook wel raad mee!
Maar goed… er zijn cadeau’s om uit te pakken. Leuke geboortecadeau’s uit de winkel van Mevrouw Groen. Die winkel ken je vast wel. Bomvol met te leuke kraamcadeau’s. Die Mevrouw Groen is wel blij met zo’n babyboom, de kassa blijft rinkelen!

Bij die leuke winkel van Mevrouw Groen komen niet alleen kraamcadeau’s vandaan. Er zijn zelfs pyjama’s te koop mocht je onverwachts in het ziekenhuis worden opgenomen. Maar ook deze leuke ambulance komt daar vandaan. Die heeft aap gekregen en tijdens zijn verblijf kan hij er heerlijk mee spelen.

Het einde van de dag nadert in het ziekenhuis en straks komen de nachtzusters. De potjes met urine van Meneer Vos en Mevrouw Varken moeten nog snel even naar het lab nu het nog op lichaamstemperatuur is om te laten onderzoeken. Mevrouw Vos heeft een beker vol geproduceerd. Dat kan ook niet anders want ze is een dorstig typje. Elk bezoekuur krijgt ze wel een nieuwe fles appelsap die haar bezoek telkens meebrengt. Misschien is ze wel misselijk van al die flessen appelsap? We zullen Dokter Rat eens vragen.

We hopen dat vos snel hersteld van zijn ongeluk, dat aap zijn gips er binnenkort af mag en dat varken snel wordt ontslagen uit het ziekenhuis zodra de vlekken weg zijn. En dat alle baby’s lekker naar huis mogen.
En bedenk goed: op bezoek gaan en mooie tekeningen geven doet wonderen. Daar kan geen dokter Love tegenop! Okay, de drakenliefde van zuster Draak draagt ook bij aan een spoedig herstel.
Het bezoekuur in het ziekenhuis is elke dag en 7 dagen in de week doorlopend. Kom je gezellig een bezoekje brengen?