De broer van Sint

14 Nov 2019

Sint is weer in het land! Maar wacht even… hij lijkt helemaal niet op de Sint van voorgaande jaren… Dat is vreemd. Wij kennen hem nog wel met zijn roze huidje en grote glimlach… De Sint die we nu zien is oranje en is eigenlijk niet zo’n glimlacher… deze heeft meer zo’n vossen-grijns. En waar zit deze Sint eigenlijk op? Wel op iets wits maar zonder schimmel… hij zit op een friswitte zwaan! Dat is vreemd zeg. We weten allemaal dat de Sint dit jaar met de trein komt en niet met de boot. Americo is vast mee met de trein. En dan zien we een hele grote stoomboot bij Mevrouw Groen in de etalage! Ooh we horen het al… deze Sint is de broer van de echte Sint! Deze broer heeft de stoomboot van de Sint geleend, heeft allemaal gezellige hulppieten meegenomen op zijn boot en vos die heeft de rol van hulpsint op zich genomen. Goed idee vos, want de Sint is natuurlijk al best op leeftijd en het wordt elk jaar steeds wel wat zwaarder. Dus alle hulp is welkom.

Met Hulpsint vos is ook hoofdpiet olifant mee gekomen. Die heeft de taak om de hele reis op de stoomboot in goede banen te leiden. De stoomboot is aangemeerd bij Mevrouw Groen in Hilversum en heeft een hoop cadeautjes ingeladen. Die zitten allemaal in de opslag achter in de boot.

Meneer en Mevrouw Groen hebben al zoveel mogelijk cadeautjes ingepakt maar gelukkig heeft hulpsint vos een goede inpakker meegenomen. Een oude bekende zelfs!

Het is gans! Vorig jaar was ie constant in gevecht met al dat plakband in het magazijn van Mevrouw Groen maar na honderden cadeautjes achter zijn kiezen is hij een welgeoefende inpakker. Dus mocht gans mee op de stoomboot naar Nederland. Gans helpt nu Meneer en Mevrouw Groen mee met inpakken.

Voorop het dek hangt flamingopiet uit de patrijspoort. Hij roept “alle hens aan dek” want het is best een woelige zee hier in Hilversum. Flamingopiet heeft zijn zoontje meegenomen uit Spanje om ook een handje mee te helpen.

En in deze woelige zee zwemmen ook mooie walvissen. En we zien zelfs een klein babywalvisje.

Wat ziet flamingopiet eigenlijk gebeuren? Hij ziet dat haai pakjes over de reling van de stoomboot gooit. Potverdorie haai nog aan toe! Dat zijn pakjes voor de lieve kindjes in Hilversum. Die mogen niet in het water worden gegooid!

Hond die op de uitkijk hangt aan de schoorsteen van de stoomboot ziet het ook en waarschuwt snel rattenpiet die meteen over boord springt en de pakjes achterna gaat.

Gelukkig is rat snel en is er als de ratten bij!

En leeuwpiet die staat er naast en die heeft niets in de gaten. Hij heeft alleen maar oog voor de lieve kindjes die naar hem staan te zwaaien op de kade in Hilversum. Haai is zo stout dat hij eigenlijk in de zak van Sinterklaas moet en meteen een enkeltje naar Spanje moet nemen. Of zal hoofdpiet olifant dit toch maar eenmalig door de vingers zien?

De broer van Sint is iets jonger dan Sint maar eigenlijk ook al wel op leeftijd. Hij heeft gelukkig een slaapkamer in het ruim van de stoomboot. Daar slaapt hij in de nacht en overdag doe ie in zijn heerlijke bed af en toe een dutje.

En op zijn slaapkamer hangt zelfs een foto van zijn broer… de Sint. Herken je hem nog van voorgaande jaren? Zijn roze huidje en zijn onvergetelijke glimlach?

Wat een gezellige slaapkamer he? Daar ligt zelfs het grote boek van Sinterklaas met alle verlanglijstjes van de kinderen uit Hilversum. En weet je wie nog zijn lijstje in zijn schoen moet doen?

Dino! Dino heeft na het aanmeren bij Mevrouw Groen direct een verlanglijstje in de winkel van Mevrouw Groen ingevuld en heeft heel veel leuke dino-spullen gevonden. Een dinoknuffel, een puzzel met dino’s, zelfs een dino-lamp, een pyjama met dino’s, een dino boek en dinostickers. Dino is namelijk dol op dino’s! En hoofdpiet Olifant die gaat ervoor zorgen dat een dinolamp en dinostickers bij gans terecht komen, zodat gans ze mooi kan inpakken.

In het ruim van de stoomboot leeft ook familie muis! Kijk eens wat een gezellige boel. Deze familie muis is ook druk in de weer voor de Sint.

Ze doen de was en strijken de onderbroeken van de Sint…

Ondertussen doen ze heerlijke dutjes zo op het deinen op de golven van de zee.

Er is zelfs een kok mee op de stoomboot die iedereen voorziet van heerlijke maaltijden. Want hard werken zorgt ervoor dat alle maagjes gaan knorren.

Op zijn tijd wordt iedereen flink geboend die van het harde werken vies is geworden…

En er wordt thee gedronken met natuurlijk taartjes want er is hoog bezoek mee op de stoomboot… namelijk de koning en de koningin van Spanje! Zij komen gezellig op staatsbezoek in Nederland.

En de baby die kon natuurlijk niet achterblijven in Spanje, dus die reist gezellig mee in de stoomboot.

En opa en oma doen overdag ook heerlijk een dutje… als je goed kijkt dan heeft opa iets onder zijn bed verstopt…

 

Juist ja… die heeft zijn taartje veilig gesteld want we weten allemaal dat vos een lekkerbekje is en geen enkel stukje taart is veilig zolang vos op de stoomboot zit.

De stoomboot die blijft nog wel even aan de kade van Hilversum liggen en mocht je hem willen zien wees er dan als de haaien bij, want voor je het weet is het pakjesavond en is de stoomboot weer op zijn retour naar Spanje.

Namens hulpsint vos en zijn hele brigade… wees lief want wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is krijgt de ……… een enkeltje naar Spanje dus in de zak van Sinterklaas.

Fijne pakjesavond iedereen!