Het Top2000 Cafe Live vanuit Mevrouw Groen

7 Dec 2020

Het nieuwe avontuur is begonnen. Het is december en de vrienden van Mevrouw Groen houden wel van een deuntje muziek. Nou dat komt goed uit want Mevrouw Groen is gevestigd in Hilversum, de mediastad van Nederland, en wat wordt daar altijd einde van het jaar uitgezonden? Het meest fantastische muziekfestijn van de lijst der lijsten… de Top2000!

Het Top2000 café is dit jaar gevestigd in de etalage van Mevrouw Groen. Hoe leuk is dat? Er zijn allemaal bekende muzikanten te vinden in het café. Muzikanten die dikke vette hits op hun naam hebben staan en al jaren genoteerd staan in de Top2000.

Cindy Lauper is de DJ in het café en zorgt ervoor dat de nummers op de goede volgorde gedraaid worden. Zelf komt ze ook een paar keer voor in de lijst en ze gaat straks live True Colors zingen. Lekker kleurrijk wijffie he?

Wie ook niet in het café mag ontbreken is de zanger Elton John. Ook zo’n heerlijke kleurrijke verschijning. Gekke brillen, glitterjasjes en een heerlijke stem.

Het is de artiest der artiesten… hij is al een oudje en behoort bij één van de allerbest verkochte artiesten. Hij heeft zelfs een keer een lintje van de koningin van Engeland ontvangen. Vorig jaar stond hij met maar liefst 11 platen in de Top2000. Elton, leuk dat je erbij bent man!

De platen draaien op volle toeren en gaat dag en nacht non stop door. Wat een muzikaal feest! We horen liefdesliedjes, snoeiharde rocknummers, gouwe ouwe’s uit de jeugd van onze vriend mammoet… Soms is het herrie, of een heerlijk dansnummer maar ook snerpende gitaren.

Bij Kiss gaat het er niet lieflijk aan toe, zij doen aan knoerdharde muziek! Ook houden ze van lekker eng schminken en ze hebben de langste tongen van de hele wereld.

Leeuw ziet er eng uit maar zijn gitaarspel valt in de smaak bij de mensen en ook zijn zangkunsten. Vorig jaar kwamen ze tweemaal voor in de Top2000. Niet heel vaak maar he… Leeuw staat er wel in! En daar is ie trots op hoor!

Naast de snoeiharde muziek van Kiss is de Top2000 lekker gevarieerd. Het genre rap, hip hop en ook disco komen gelukkig voor in de lijst.

Hip Hop Bunny is ook uitgenodigd in het café die samen met zijn vriend Rap Cat een fantastisch optreden doet. Rap Cat is cool en het liefst rapt hij de hele dag. En hij is een fantastische breakdancer.

Van Falco tot aan de gebroeders Beegees. Van wildharige Tina Turner tot aan Hello van Lionel Richie. Het leuke van de Top2000 is dat het voor jong en oud leuk is.

Jullie zullen wel denken… waar is haai eigenlijk? Nou die zit weer eens ergens verstopt zoals altijd. Nu zit hij in het café onder de rijkelijk versierde kerstboom. Haai kon het niet laten en heeft een plaat verwisseld. Hij heeft de plaat “Eenzame kerst” van Andre Hazes in de hoes “Last Christmas” van Wham gedaan. Sinds 2008 staat deze plaat van Andre Hazes niet meer in de lijst en dat vond Haai eigenlijk wel zielig. Hij zingt al over een eenzame kerst en dan word je ook niet meer gedraaid. Dus eigenlijk niets stouts van haai, maar een hele goede bedoeling. Maar ja… Wham die staat elk jaar hoog genoteerd met deze kersthit. Dus laat Andre maar in zijn eigen hoesje zitten.

In dit café wordt geen alcohol geschonken want ja… we hebben een hoop fans die nog een hele jonge leeftijd hebben. Wel verkrijgbaar zijn de lekkere borrelnootjes want dat hoort wel in een café. En in dit café supergezonde snacks! Een zoet appeltje, prik lekker een banaantje weg of een lekker partje mandarijn. Bardame Monica van het café zorgt voor het wel een wee van de hapjes. Ze is een bekende verschijning met haar rode haar en ze is een echte Hilversumse. Al jaaaaaren is ze de bardame van het café Top2000.

Wie kent hem niet… Elvis de Pelvis… eh octopus. Vorig jaar 16x in de lijst! Wauw wat hoog aantal. En terecht. Octopus is een legende! De King of Rock&Roll. En rocken dat ie kan. We gaan hopelijk dit jaar 16x van hem genieten.

En als we het toch over legende’s hebben… dan is dat vos Lennon. Hij is één van de oprichters van de wereldberoemde band The Beatles. En hij verbleef een keer en week lang in een hotelbed in Nederland. Kamernummer 702. Wereldnieuws werd dat! Wist je dat wereldberoemde zangers ook weer fan zijn van zangers? Vos is flink fan van Prince. Een Prince die mag zich ook zegenen met een paar plaatsen in de Top2000. Paarse regen is een superbekend liedje van hem. Naast zanger, componist, gitarist, toetsenist en bassist was hij danser, platenproducer, filmregisseur en acteur. Veelzijdig typetje dus!

Mocht je deze maand een bezoek brengen aan Mevrouw Groen dan sta je meteen live in het Top2000 café. Deze hele maand draait Cindy voor jou de mooiste hits aller tijden vanuit het café in de etalage. Kom je mee genieten?

In de etalage zijn een aantal artikelen privé en een aantal artikelen geleend.
Grote dank gaat uit naar zoon Joep. Zijn platenspeler zal de komende weken de mooiste hits draaien en een groot deel van zijn platencollectie mochten we van hem lenen.
Dank lieve Amber voor het Top2000 thuispakket met de mooie poster, de viltjes en de te gekke tafelkleedjes. Superdank voor het regelen.
En Mirte voor het lenen van de vloerkleedjes. We mochten ze al gebruiken in de kleedkamer van de Sint en nog een ronde houden voor in het café.