Het Kerstbomenbos van Mevrouw Groen

6 Dec 2019

De kerst nadert en het is hoog tijd om een mooie boom te gaan kopen. In het bos van Mevrouw Groen staan heel wat kerstbomen. Vos helpt Mevrouw Groen met het zware werk zoals zagen en kerstbomen verslepen. Mevrouw Groen moet in de winkel cadeautjes inpakken dus haar handjes moeten netjes blijven. Vos is de kerstbomenverkoper en dat doet ie voortreffelijk.

De ene boom na de andere boom die moet ie omzagen en inpakken voor de klanten. Vos ziet bijna door het bos de bomen niet meer, zoveel klanten lopen er in het bos. Het is koud in het kerstbomenbos, dat is ook niet zo gek want er ligt een dikke pak sneeuw. Gelukkig maar want van een witte kerst dromen we al jaren… Vos heeft zijn warme muts goed over zijn oren getrokken zodat zijn bolletje lekker warm blijft. En van het zagen daar krijgt ie het goed warm van.

En als er sneeuw ligt dan kunnen er ook sneeuwpoppen gemaakt worden. Kijk een wat een gezelligerds. Alleen de plek is niet zo opperbest gekozen… kijk maar eens goed wat je achter de sneeuwpoppen ziet. De sneeuwpoppen hebben helaas geen lang leven beschoren.

Aap is ook van de partij. Hij is een manusje van alles in het kerstbomenbos en hij heeft een mooi bord geschilderd met “kerstbomen te koop”. De winkel van Mevrouw Groen is zeker kleurrijk te noemen en aap heeft het bord keurig aangepast aan de stijl van Mevrouw Groen, lekker kleurrijk dus. Good job aap!

In het kerstbomenbos zijn veel verschillende kerstbomen te vinden en het is 7 dagen geopend, net zoals de winkel van Mevrouw Groen. In het kerstbomenbos is er voor ieder wat wils. Grote kerstbomen, bomen met lichtjes erin (voor de klanten die het drama “kerstlichtjes-in-de-knoop” willen overslaan), een heuse sneeuwballen-boom, een hysterische boom en een zielig boompje.

De sneeuwballen-boom is zeer geschikt voor de minimalisten onder ons. Een groene kerstboom met witte sneeuwballen. Meer heeft ie niet nodig. Ben je meer het type “het-kan-me-niet-kleurijk-genoeg” dan heeft vos ook zeker een boom voor jou.

Met gekleurde ballen en lampjes. Inclusief kleurrijke piek! Stekker thuis erin en je hoeft alleen nog maar te genieten.

En voor de zuinigerds onder ons heeft vos een mooi boompje gevonden voor jou. Je mag hem zo meenemen. Gratis is ie. Dit zielige boompje heeft al zijn naalden laten vallen en het huilen staat hem nader dan het lachen…

Het zielige boompje wordt maar niet verkocht… Alle klanten van vos gaan met de mooiste bomen naar huis en niemand kiest voor hem. Vos heeft een kaartje “gratis” aan hem gehangen maar dat mocht tot nu toe niet baten. Zielig boompje… wie weet vier jij kerst wel met de meest zuinigerd van Hilversum of er loopt vast iemand in het bos die zijn hart aan jou verliest… Gewoon flink zielig kijken boompje, dan zit jij er vast met kerst warmpjes bij.

Vos heeft als extra beleving bij de aankoop van een kerstboom een heerlijk kampvuur in het bos gemaakt. Klanten kunnen dan even uitrusten en opwarmen bij het warme vuur. Als bijverkoop doet vos ook in Christmas Pudding… vertaald in Nederlands: plumpudding!

Tijdens het opwarmen kunnen klanten zo’n heerlijke plumpudding kopen en lekker bij het kampvuur oppeuzelen. Vos heeft het druk met klanten en bij het kampvuur is het volle bak. Dino, konijn, draak en hond hebben allemaal een boom uitgezocht en zitten gezellig rond het kampvuur.

Hond is op chique, hij vindt dat kerst al begint met het kopen van een kerstboom. En bij kerst hoort je mooiste feestelijke outfit. Dus hond loopt elk jaar twee weken lang in zijn chique pak. Zijn muts heeft ie afgezet want het vuur is best warm.

Zie haai daar met zijn grote glimlach verstopt zitten in de kerstboom. Hij moet lachen want hij bekogelt klanten met sneeuwballen. En omdat ie zo hoog in de boom zit, ziet niemand het aankomen dus een groots effect. Ik had een wat meer camouflerende shawl omgedaan haai, je bent best opvallend zo met je kleurrijke shawl.

Mammoet en zijn vriendjes ijsbeer die worden niet geraakt door de sneeuwballen want ze sjeesen hard de bergjes af op hun slee. Wel uitkijken mammoet want volgens mij zit je muts wat voor je ogen. Straks glij je uit de bocht en breek je een been. En zo’n etalage heeft Mevrouw Groen net achter haar kiezen…

Laten we maar heerlijk kerstfeest gaan vieren. De kerstbomen-verkoop gaat de komende week nog vrolijk door en het is flink bikkelen voor vos. Nog even tanden op elkaar en voor je het weet is het kerst en kun je heerlijk bijkomen van alle bomenverkoop. En als je uitverkocht bent vos, dan kun je vast Mevrouw Groen gaan helpen in de winkel… daar is altijd wel wat te doen. En weet je wat er na de feestelijke kerst komt? Een nog feestelijker avontuur! Nog even wachten en voor je het weet kom je midden in het feestgedruis terecht. Want weet je wie er in januari jarig is en 10 jaar wordt? Ooohhh spannend!

Vos en al zijn klanten in het bos wensen jullie een hele fijne kerst toe met de prachtigste kerstbomen en de heerlijkste plumpuddingen maar vooral ook veel gezelligheid en heeeeeel veel sneeuw! En als we niet het geluk hebben met een witte kerst dan kom je maar gezellig met je neus tegen de etalageruit aanstaan om te genieten van het winterse kerstbomen-bos van Mevrouw Groen. En kijk uit voor de sneeuwballen van haai. Fijne kerst!