Het feestje van Mevrouw Groen

22 Jan 2020

Het is feest bij Mevrouw Groen! Ja ja.. we hebben een echt jubileum! Mevrouw Groen bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk door de vriendjes van Mevrouw Groen gevierd worden.

En die vriendjes die kunnen een partij feesten! Al is de etalage altijd een feestje en elk bezoek bij Mevrouw Groen is al een feestje op zich maar dit jubileum is natuurlijk een heel bijzonder feestje!

Laten we beginnen bij het klapstuk van het feestje! De enorme grote taart met welgeteld 10 kaarsjes erop. Heel Holland bakt is er dik vet jaloers op! En wat springt daar uit de taart? Geen vrouw of man maar onze vrienden van het allereerste uur… vos en varken. Zij hebben al zoveel avonturen bij Mevrouw Groen meegemaakt en daarom hebben zij de eer om als feestvarkens uit de taart te springen.

En weet je wie ook altijd bij feesten en partijen van de partij is? Onze meneer Schaap! Hij heeft zijn feestmuts opgezet en loopt heerlijk rond in het feestgedruis met aap en hond op zijn rug. En hond heeft een taak… goed laten zien hoeveel jaar Mevrouw Groen geworden is. Dat is groot nieuws, mooi nieuws, knap nieuws en natuurlijk heel feestelijk nieuws! Hond heeft zijn meest feestelijkste strik omgedaan en zijn grootste glimlach opgezet.

En bij een supervet feest hoort natuurlijk lekker dansend uit je bol gaan. We dansen niet op de tafel maar op een echte heuse discovloer met knipperlichteffecten. Cactus heeft zich ook feestelijk gekleed en gooit zijn voetjes flink van de vloer. 

De danspartner van cactus is konijn en zij heeft een heerlijke flitsende rok aan waar ze zo lekker in kan zwieren. En de rok is zo lekker bling bling wat natuurlijk bij een echte disco hoort. Konijn schittert als het ware op de dansvloer.Konijn hoopt niet dat er een liefdesliedje wordt gedraaid… straks wil cactus schuifelen… nou jullie weten vast wel waarom konijn dit niet wilt ?

En wie zit daar aan de rand van de dansvloer? Dat is schildpad. Hij kan niet zo goed meekomen met die flitsende snelle danspassen van cactus en heeft het boek Paco in de disco erbij gepakt om deze eens flink te bestuderen. Kijk… Paco is natuurlijk de koning van de dansvloer maar eigenlijk wil schildpad dit worden. Effe flink oefenen schildpad, dan komt de snelheid er vast wel in.

Haai zit heerlijk aan de feesttafel en hij wil alles van dit waanzinnige feest vastleggen op zijn fotocamera. En zijn flits op zijn camera zorgt natuurlijk ook voor een extra lichteffect bij de disco.

En tijdens het fotograferen gaat haai los op de grote schaal met cupcakes. Zeg haai… jouw broer is toch ook op dit feestje?

Ooh broer haai zit verstopt onder de feesttafel. Zien jullie dat? Hij zit een hele taart op te peuzelen, heeft stiekem een fles champagne onder tafel meegenomen en heeft zijn champagne nog luxer gemaakt… een verse aardbei in zijn glas! Chique de friemel haai!

En kijk eens wie er nog meer onder tafel vertoeven? Meneer en Mevrouw Muis! Die vieren hun eigen feestje onder tafel in het klein. Zij hebben de allerlekkerste macarons op tafel staan en zitten knus naast elkaar op het bankje. Wie weet gaan zij straks nog wel schuifelen?

Zwaan zit boven de tafel aan de champagne. Zij heeft wel een hele sierlijke fles staan! Maar ja… dat hoort natuurlijk bij een zwaan, die staan bekend om hun sierlijkheid. Proost zwaan! Zwemmend op naar de volgende 10 jaar.

Mammoet heeft in zijn leven al zoveel eigen verjaardagen gevierd… hij kan geen taart of andere lekkernijen niet meer zien. Mammoet viert feest met prei, aubergine en een heerlijk paprika. Geeft niets mammoet, jij moet echt nog wel heel wat jaartjes mee als gouwe ouwe, dus gezond eten is een heel goed idee!

Leeuw zit gezellig tegenover haai maar die zit zoveel te klikken met zijn fototoestel dat leeuw maar achterstevoren op zijn stoel is gaan zitten.

Leeuw is dol op muziekinstrumenten, vooral de toeter is zijn favoriet. Blaas maar een keer flink hard op de toeter. Dan schrikt haai vast en dan zijn vast zijn foto’s bewogen. Misschien gaat die dan wel een dansje wagen op de dansvloer.

Draak geniet van het feestje, van de lekkere drankjes, de lekkernijen en van alle felicitatiekaarten die we hebben gekregen. Allemaal even kleurrijk, vol met de liefste felicitaties.

Eentje was wel heel bijzonder… onze eigen appel op de kaart en de hashtag #hetishierleuk. Ha ha wat goed! Mevrouw Groen gebruikt bij al haar posts de #hetishierleuk en draak kan jullie echt wel vertellen dat het ECHT leuk is hier bij Mevrouw Groen! De lieve woordjes die in de kaart zijn geschreven doet Mevrouw Groen goed, ook draak krijgt er een flinke glimlach van.

Straks gaat draak de kaarten lekker ophangen met de kleurrijke tape. Misschien ook een stuk tape op haai zijn mondje plakken want haai gaat daar onder die tafel alleen maar harder praten van al die slokken champagne.

We laten de discobal op volle toeren draaien en feesten door tot in de late uurtjes, de komende dagen en weken…

Kom gezellig meefeesten want dit knalfuif wil jij echt niet missen. In de winkel vieren Meneer en Mevrouw Groen ook feest. Daar gaan ook de voetjes van de vloer, ze zingen met de muziek mee en dansen op de toonbank. En natuurlijk is het flink feest met de loterij van Mevrouw Groen! Tot ziens op het feestje van Mevrouw Groen!