De Speculaaswinkel van Mevrouw Groen

17 Nov 2021

Sinterklaastijd is aangebroken in Nederland en natuurlijk ook bij Mevrouw Groen. Wat hebben we hier voor een lekkere koekjeswinkel? De speculaaswinkel van Mevrouw Groen! Bij deze heerlijke gezellige tijd hoort natuurlijk een lekker koekje… de speculaas. En laat nu net vos de beste speculaasbakker van Hilversum zijn! 

Samen met twee vriendinnen op de bank. Vos heeft deze gezellige rozerds uitgenodigd voor een gezellig film-avondje met een spannende film en daar hoor natuurlijk lekkere happen bij.

Hij bakt de lekkerste speculaaskoeken en leert de fijne kneepjes van het vak aan leeuw maar die bakt er nog niet zoveel van.

Zo te zien struggelt ie nog met het meel. Ook leert vos de kneepjes in het deeg aan leeuw want dat is toch wel een heel belangrijk onderdeel in het succes van het lekkere speculaasje. 

 

 

 

Kip die net terug is van haar reis naar Madrid zoals jullie in het vorige avontuur gelezen hebben, is de winkeldame in de speculaaswinkel. In Madrid heeft ze ook een bezoek gebracht aan Sinterklaas en heeft hem gevraagd wat hij het lekkerste koekje vindt. Je raadt het al… speculaas! Dus om Sinterklaas het naar zijn zin te maken in Nederland is vos aan het bakken geslagen en zo tot het lekkerste speculaasje te komen. 

Vele houten mallen heeft ie in zijn bakkerij staan en zo kan hij verschillende vormen speculaasjes maken maar de meeste vraag is naar het molentje, dat is ook wel de bekendste. Kip pakt alle bestellingen in en is er maar druk mee. Dit is ook wel de drukste tijd in de speculaaswinkel en iedereen wilt er als de kippen bij zijn als de allerlekkerste speculaasjes van vos uit de oven komen. Alle speculaasjes worden verpakt in doosjes want dan breken ze niet en worden mooi ingepakt in mooi papier met… natuurlijk speculaasjes erop. 

Varken is ook een winkelbediende en zij heeft de taak om alle door kip ingepakte bestellingen te bezorgen. Dat doet varken op haar supersnelle Trybike want zo fietst ze langs al het verkeer door de hele stad heen. Frisse wind in je varkensharen en supersnel bezorgen. That’s the spirit van varken. 

Maar varken is van het kaliber grote stappen snel weer thuis dus in plaats van een paar keer op en neer fietsen doet varken alle bestellingen in één keer op haar fiets. Als een circusartiest rijdt varken balancerend met alle doosjes in haar fietsmandje door alle straten van Hilversum om zo de kraakverse speculaasjes te bezorgen bij de klanten thuis. Dus als je iets roze voorbij ziet flitsen in de straten van Hilversum dan heb je grote kans dat dat varken is op haar bestelroute. 

Varken was met aap in het vorige avontuur met de trein op lange vakantie geweest naar Costa Rica inclusief vogel en kooitje. Gelukkig is het vogeltje heelhuids weer mee thuisgekomen vanuit de jungle en hangt nu gezellig in de winkel. Het geluid van krakende speculaasjes en het tjilpen van het vogeltje maakt het in de winkel heel erg gezellig.

De schoentjes zijn ook gezet in de winkel. 

Kip heeft keurig een wortel voor het paard van Sinterklaas in de schoen gedaan. Varken denkt dat het paard wild is van een lekkere prei en leeuw heeft zijn verlanglijstje erin gedaan. Wat denk jij wat leeuw allemaal op zijn verlanglijstje heeft staan? 

En het hondje van de bakker dwarrelt ook lekker rond in de winkel. Het allerliefste ligt ie onder de toonbank te chillen. Hondenkoekjes zijn niet aan hem besteed… speculaasjes van het baasje wilt ie!

En zie jij Sint? Volgens mij is ie naast een speculaasje in de oven gaan liggen tukken en er zwart geblakerd uitgekomen… Nou ja… mijtertje weer op en het grote boek mee en hop hop in galop aan het werk.

En ook deze keer is haai weer op boevenpad. Hapt ie stiekem van de speculaasjes? Steelt ie het geheime koekjesrecept van vos? Is ie Kip aan het plagen? Of speelt ie voor hulpsint? Nee geen van allen… Haai is in de bakkerij vos aan het plagen. Hij heeft ontdekt dat het met bloem spelen wel heel erg leuk is. Kijk zegt haai: het is net sneeuw! 

En stiekem speelt leeuw mee. Die laat af en toe een schepje bloem uit de meelzakken vallen… op het hoofd van haai. 

Haai heeft een berg voor muis gemaakt en muis heeft zijn zwemkleding aangetrokken inclusief duikbril en maakt heerlijke bommetjes in het bloem.

En ja muizen zijn er genoeg te vinden in de bakkerij maar ook in de winkel. Vele muizenbuikjes worden gevuld met alle koekkruimels die op de grond liggen.
Zelf is er een ruwe bolster-blanke pit-muis… de motormuis! Motormuis is ook degene die hele dagen in de meelzak Ruwe Bolster te vinden is.

Hij smult heerlijk van het meel en af en piept ie zijn koppie uit de zak om lekker in het boek Sinterklaasliedjes te bladeren en zingt ie de prachtigste sinterklaasliedjes. 

En gelukkig hebben we niet alleen muisjes die alleen maar aan eten denken… Er leeft zelfs een muisje in de winkel die zeer behulpzaam is… de koksmuis! Nou die kunnen ze goed gebruiken want de bestellingen stromen binnen en het is flink aanpoten om heel Hilversum te voorzien van de lekkerste speculaasjes van vos! Enne… ik ga het je nu influisteren… ze liggen ook op de toonbank bij Mevrouw Groen. 

Kom jij lekker smikkelen?