De Kussenwinkel van Mevrouw Groen

12 Dec 2021

Vos is megacommercieel. Hij drijft diverse handeltjes. Na zijn zakken (en buikje) gevuld te hebben in zijn speculaaswinkel zien we hem nu in zijn kussenwinkel druk in de weer. Een kussenwinkel tot aan de nok gevuld. Er is zoveel keuze dat vos maar is gaan stapelen met zijn voorraad.

 

Vos pakt ook de kussens in als cadeau, incasseert het geld en doet eigenlijk alles zelf in de winkel. Vos heeft wel een winkelhulpje in drukke tijden… en dat is varken.

Varken is druk met iets heel anders. Varken is dol op sprookjes en ze zag haar kans schoon om als en echte prinses op een erwt te gaan liggen! Want alleen een echte heuse prinses voelt door haar tere huidje de erwt liggen onder alle matrassen. Varken speelt een beetje vals, want wie heeft er van zijn leven zo’n joekel van een erwt gezien?

Octopus is een vaste klant in de kussenwinkel. Ze is dol op kussens en varieert in haar interieur geregeld van kussens. Een goede klant voor vos dus. Wel vindt octopus dat het bij haar huidteint moet staan. Dus ze zoekt bij vos altijd kussens in de tinten roze uit. Bij haar komen er geen felle kleuren in en al helemaal niet eentje met een druk dessin.

Gelukkig heeft vos ook klanten die van een druk dessin houden. Gekke kussens met leuke plaatjes en teksten. Vos heeft nu voor de kerst te gekke kerstkussens ingekocht. Wat dacht je van Meneer Gemberbrood of van een schreeuwende krullenbol die “Rudolf the red nosed reindeer” gilt. Hilarisch toch? Een beetje humor bij jou op de bank thuis is altijd goed!

De prijzen van de kussens van vos variëren… door middel van kaartjes laat vos zien of het een hardloper is, wat de afkomst van het kussen is, of dat je zeker weet dat je teveel voor het kussen betaald maar gelukkig heeft ie ook wat kussens in zijn assortiment die gratis zijn. Daar zijn klanten altijd dol op. En zo komt vos ook een beetje van zijn “slowers” af.

En daar is haai! Onze ondeugende haai… Tja, zo’n winkel vol met de heerlijkste zachte donzige kussens vraagt om een potje kussengevecht toch? Hij is met leeuw het gevecht aangegaan. De veren vliegen om de oren van haai maar waar is leeuw nu?

Leeuw is heel slim en is zich gaan verstoppen tussen een berg kussens zodat haai hem niet kan zien. Maar leeuw… je bent vergeten je staart met pluim in te trekken en we zien de kussen in je hand ook nog. Je bent voor heel Hilversum te zien ha ha. Dus een eitje voor haai!

Vader ijsbeer met kind hebben een leuk zoekboek in de kussenwinkel gevonden. “Kerstman waar ben je?”. Nou ijsberen… ga de kerstman maar eens zoeken. En nee… vos is het niet. Goed kijken en je ziet het puntje van zijn muts. Een kleine hint van vos… dichtbij iemand die heel hard gilt.

We zien ook een klant die de kussens aan het uitproberen is. Vind ik het kussen te zacht? Of voelt het kussen veel te hard? En je kunt dat alleen maar uitproberen door te voelen. Aap is gaan test-liggen. Het duurde nog geen twee tellen en aap is ver weg in dromenland geraakt.

Aap is letterlijk uitgeteld. Zou dat komen doordat aap schaapjes heeft liggen tellen?
Als je niet kunt slapen dan zei oma vroeger altijd… ga schaapjes tellen. Aap is tot aan twee schaapjes gekomen. Het test-liggen is geslaagd… het kussen ligt heerlijk!

En de koekhuisjes kijken weltevreden en glimlachend toe. Wat een tevredenheid in de kussenwinkel van vos.

Omdat de winkel van vos zo vol is, ligt er zelfs een voorraad kerstkussens onder de kerstboom. Het is altijd stoeien met de ruimte in de winkel en vooral nu met zo’n grote kerstboom. En weet je wie Dasher is?

Dasher is één van de trouwe rendieren van de kerstman. Oh ja… waar is die kerstman toch verstopt?
Kom maar snel langs in de winkel van Mevrouw Groen, dan ben je vanzelf ook beland in de kussenwinkel van vos en wie weet vind jij de kerstman. Kun je meteen zo’n lekker kussen van vos kopen. En hij pakt het kussen met liefde voor je in als kerstcadeau. En haai wacht op je… lekker een spannend potje kussengevecht! Tot ziens bij vos en bij Mevrouw Groen

In de etalage zijn een aantal artikelen geleend.
Dank iedereen voor de hoeveelheid kussens. Ik had er op een boel gerekend maar zoveel… dat had ik echt niet verwacht. Er zitten nu een hoop lieverds de feestdagen zonder kussen op de bank maar neem van mij aan… heel Nederland geniet weer van de etalage. Superdank!
Ook grote dank voor Vanessa van Nesjakleintjeart. Zij heeft de leuke kerstkussens gemaakt die tevens te koop zijn bij Mevrouw Groen. Ze kosten € 29,95 per stuk. Kijk eens bij haar op de site. Ze maakt de allerleukste illustraties.