Vos in de sneeuwpret

13 Dec 2023

Na sinterklaas gespeeld te hebben op de stoere brommer vond vos het tijd voor sneeuwpret. Er is een prachtige witte deken van sneeuw neergedaald op het Mevrouw- Groen-landgoed. Die witte deken van sneeuw geeft echt aan dat de winter is aangebroken. En sneeuw betekent sneeuwpret!

Muts op, shawl om en hopla… lekker buiten sjeesen met de slee door de sneeuw. Vos voorop, labradoodle in het midden en de sabeltandtijger mag achterop. 
Labradoodle zit lekker warm tussen zijn vriendjes in en heeft geen muts of shawl nodig. Hij houdt vos goed vast want ze gaan best wel hard.

 

 

Ze gaan zo hard dat de shawl van sabeltandtijger flink naar achteren wappert.

De koekemannetjes kijken gezellig vanachter het raam naar de gezellige sneeuwpret op straat. Zij blijven lekker binnen want het kerstdiner begint zo. Ze zijn al op chique zo te zien aan de vlinderstrikjes. Misschien gaan ze na het kerstdiner nog wel naar buiten. Het weerbericht voorspeld nog meer sneeuw vanavond. Nog meer? Hun hele huisje is al flink bedekt onder een dikke pak sneeuw. 

We zien hier wel waarom vos en zijn vrienden zo hard op de slee gaan. Onze grote vriend varken heeft het touw in handen en rent als een dolle door de sneeuw. En weet je wat de naam is van onze grote vriend? Higgledy Piggledy is zijn naam. Net zo grappig als ie eruit ziet. 

Varken heeft een mooie glimmende gouden vlinderstrik om. Hij is ook op chique. Hij schuift zo aan bij het kerstdiner van de koekemannetjes.

Pinquin was ook uitgenodigd voor het kerstdiner. Maar hij heeft de uitnodiging netjes afgewezen. Pinquin is het beste in zijn sas lekker buiten in de sneeuw. Het lange dineren aan tafel binnen vindt Pinquin niet zo leuk. Laat hem maar lekker waggelen in de sneeuw. Hij is in zijn opperste hum met een heerlijk broodje rookworst. Lekker buiten in de sneeuw opeten. Het ultieme feest voor Pinquin! Lekker doen waar je je goed bij voelt Pinquin! 

Bij sneeuwpret hoort natuurlijk mooie ronde sneeuwballen draaien en je vriendjes bekogelen met zo’n sneeuwbal. Kreeft en sneeuwpopje hebben de mooiste sneeuwballen gedraaid en zijn vliegensvlug op hun Microstep zodat ze kunnen wegduiken voor de sneeuwballen.

 

Maar naar wie gooien ze sneeuwballen dan?

De sneeuwballen vliegen hier om je oren… 

Haai is vanuit het zolderraam van het huis van de koekemannetjes sneeuwballen aan het mikken op wie er ook maar langs komt in de straat. Haai heeft een rugtas vol met vers gedraaide sneeuwballen en mikt er een partij op los. 

Ze komen zelfs in de kerstboom die in de straat mooi staat te wezen terecht. De hele straat ligt bezaaid met de sneeuwballen van haai. Wat een heerlijk sneeuwballen-gevecht. Zelfs kleine varken die heerlijk onder de kerstboom de allermooiste kerstverhalen uit haar boek aan het lezen is heeft last van de rondvliegende sneeuwballen!

En wie er ook van de sneeuwpret genieten? Familie muis! Ze vallen niet zo op omdat ze klein zijn. Maar ze hebben een klein bergje sneeuw gevonden en hebben hun skietjes ondergebonden en hopla… daar gaan ze hoor. 

Kom maar snel naar het prachtige besneeuwde Mevrouw-Groen-landgoed en ga maar eens kijken of je de muisjes ziet skiën. 

Maar pas op…. de voorraad sneeuwballen is eindeloos in Haai zijn rugtas. Je kan een sneeuwbal op je koppie krijgen hoor.

Vos en zijn vrienden wensen jullie een hele fijne kerst met de mooiste cadeautjes (van Mevrouw Groen natuurlijk 🙂  onder de kerstboom en veel gezelligheid met elkaar. 

Bij Mevrouw Groen pakken we de mooiste cadeautjes prachtig in en als kers op de taart met een prachtig zelf gemaakt kadolabel. 
Een vrolijke trui die perfect past in de sfeer van deze tijd. Happy winter!