Sint op de brommer

21 Nov 2023

Sint is aangekomen in Nederland. Telkens weer spannend hoor. 
Sint is bij Mevrouw Groen op zijn brommer gesprongen want er is veel werk aan de winkel. We zetten de Sint meteen maar aan het werk. Mevrouw Groen heeft een winkel vol met speelgoed en er is volop keuze voor de Sint om de prachtigste cadeau’s uit te zoeken voor de kinderen.

Sint heeft zijn hele coole brommer op de boot vanuit Spanje meegebracht om zo een beetje de snelheid op te kunnen voeren met de pakjes rond te brengen.
Sint gaat voor nostalgisch vervoer. Een oude Tomos uit de vorige eeuw maar hij scheurt nog prima door de straten met een hoop rookwolken achter zich aan. 
Vroom vroom… 

 

Sint heeft de pakjes achter zijn brommer gebonden en de pakjes vliegen achter hem aan.

Volgens mij heeft de Sint het heel druk. Hij rijdt zo hard dat de vlammen uit zijn uitlaat komen. Als dat maar goed gaat.

Gelukkig heeft de Sint altijd goede hulp van zijn Pieten. Maar Sint heeft een speciaal iemand meegenomen dit keer. Zijn zoontje. Mini-Sintje. Op zijn mini-paardje. Wat een heerlijk aandoenlijk beeld.  

Het paardje van mini-Sintje heeft de pakjes aan touwtjes gebonden en met het touw in zijn bek galloppeert hij met Sintje op zijn rug achter de brommer aan.

Hou je goed vast mini-Sintje! 

Wie ook vliegensvlug raast is varken. Een zeer ijverig Pietje. Nu Sint op zijn brommer zit, ziet varken zijn kans schoon om heerlijk op de rug van Ozosnel over de daken te vliegen.

 

Sint zit niet alleen op zijn brommer maar heeft flinke hulp zo op zijn zadel te zien. 

Draak is mee en hobbelt lekker mee bij Sint achterop. 

Kip is ook mee. Die wilde heel graag helpen met de grote stoere “boys”. Maar kip is een klein kippie dus rijdt kip mee op de staart van draak. Als je op een brommer achterop zit moet je wel een beetje meedeinen naar links of naar rechts. En zo op de staart van draak lukt dat het beste. Slimme zet kip!

Sint heeft ook zijn staf mee op de brommer. Maar waarom zou je dat doen Sint? Dat is best gevaarlijk want als je zo hard op de brommer gaat dan moet je beiden handen aan het stuur houden. 

Sint is natuurlijk gewend aan de paardenkracht van Ozosnel en vindt toch de snelheid van de brommer tegenvallen. 

Dus Sint dacht slim te zijn… 

Ik bind een overheerlijke wortel aan mijn staf en houd hem voor de neus van de brommer. 

Maar Sint… brommers zijn niet gek op wortels. Die houden van heerlijke benzine.

Ozosnel… die gaat harder rennen als je hem een wortel voor zijn neus houdt. 

Gorilla-piet laat alle cadeautjes-stress langs zich heen gaan. Het nieuwe Sinterklaasboek is uit van Charlotte Dematons. Daar heeft iedereen heel lang op moeten wachten. 

Gelukkig heeft Gorilla-piet een boek kunnen bemachtigen want in heel Nederland was het boek al heel snel uitverkocht. 

Hij zag bij Mevrouw Groen al zwart van hysterische rijen dik op een zaterdagochtend. Allemaal voor dit boek. Klanten waren er als de apen…. ehm kippen bij.

Gorilla-piet heeft maar snel een bordje “niet te koop” op zijn boek geklemd. Want er zijn nog zoveel mensen die heel graag zo’n boek nog willen bemachtigen. Volgend jaar oktober zijn ze weer te koop. 

Dussss… het boek van Gorilla-piet is NIET te koop. Gorilla houdt hem lekker voor zichzelf.

En daar is haai. Haai wilde geen hulp-pietje zijn. Heeft ie jaren gedaan maar hij wilde wel gezellig mee. Haai nam de taak van brommer-technicus op zich. Want stel je voor… dat de Sint brommer-pech krijgt. Dan komen de pakjes niet op tijd bij de kindjes. 
Dan is er paniek in Nederland. 
Dus haai zijn verantwoordelijkheid ligt deze drukke weken bij de brommer. En oude brommers zijn wat krakkemikkig en hebben net even iets meer dan een paar druppeltjes olie nodig. 
Haai is wat uitgeschoten. Een hele regenbui van olie lijkt het wel haai! Oeps. Dat wordt glibberen op de weg.

De twee muizen-bewoners van een huis kijken op wat er in hun straatje voorbij komt. Sint op een brommer, met draak en kippie in zijn kielzog, aan zijn staf een wortel, scheurend door de straten en achtervolgd door allemaal cadeautjes. 

De gebroeders muis die vragen zich af of de pakjes wel goed aan komen bij de kindjes. 

Wat denken jullie? Zal het allemaal goed komen? 

 

We gaan het meemaken. Het is toch elk jaar weer een enorme klus voor de Sint en zijn Pieten om ieder kindje een fijne pakjesavond te bezorgen en alle schoentjes te vullen.

Gelukkig winkelt Sint en zijn Pieten ook bij Mevrouw Groen dus de cadeautjes zullen allemaal wel in de smaak vallen. De uitdaging zit hem in het bezorgen. Sint… zet hem op!