Kerst toneelstuk met Vos

24 Dec 2022

Ozosnel is hem gesmeerd naar Spanje, die dacht… mijn werk zit erop en hop hop naar het warme Spanje. Hij heeft Sinterklaas en zijn pieten gezellig mee teruggenomen. Het is nu tijd voor de sfeerlichtjes, mooie kerstgedachten en het kerstverhaal.

Het kerstverhaal wordt in een toneelstuk gespeeld door de vrienden van Mevrouw Groen. Vos is in de huid gekropen van Josef en varken heeft de rol van Maria.

Ze gaan er een mooi toneelstukje van maken. Het was nog even spannend wie de rol van Jezus zou krijgen en kameleon heeft deze mooie hoofdrol gekregen. Nou ja hoofdrol… eigenlijk zijn alle rollen belangrijk.

 

Kameleon heeft eigenlijk wel een hele rustige rol. Hij hoeft alleen maar stilletjes te liggen. Heel af en toe moet ie knipogen naar een voorbijganger die gezellig naar het toneelstuk staat te kijken. Kameleon is lekker in een doek gewikkeld want anders prikkelt het stro zo aan zijn kontje.

Het kribje heeft in dit toneelstuk een heerlijk fel kleurtje. Het past wel goed bij het funky kerst-thema.

Alle kerstcadeau’s zijn ook allemaal in gezellig vrolijk papier ingepakt. Mooie folklore-prints in fijne felle kleuren. Het neon-kribje van Jezus past er picobello bij! Fijn hoor die lekkere felle kleuren zo in deze donkere dagen.

 

Het is ook heel erg koud in deze tijd van het jaar. Op het kerststalletje zijn twee leuke sneeuwvlokjes neergedwarreld. Vader sneeuwvlok en zoontje sneeuwvlok. Gezellig saampjes van het kersttoneelstuk genieten.

Ook zijn er lieve leuke kleine sneeuwballetjes gespot in het toneelstuk. Zij hoeven eigenlijk in het verhaal niets te zeggen. Ze hebben in het toneelstuk wel een belangrijke functie… ze zijn sfeerverhogend. Ook belangrijk hoor in het verhaal.

En geen kerstverhaal zonder de 3 wijzen. Het is mij een stelletje geworden hoor. We gaan toch eens uitvogelen wie de rollen heeft verdeeld… De 3 wijzen komen helemaal gewandeld uit het oosten en brengen een bezoek aan Jezus. In het echte verhaal krijgt Jezus geschenken aangeboden van de 3 wijzen… goud, wierook en mirre.

 Dit stelletje wijzen hebben geen goud, wierook en mirre meegenomen als geschenk. Eén van de 3 wijzen is luiaard. Die dacht ik geef een heerlijke kreeft met een kerstmutsje op. Jezus heeft vast honger.

Dan hebben we boze kikker. Die denkt aan vitamientjes! Ik geef twee overheerlijke zoete kersen. Daar groeit Jezus goed van.

En krokodil… de koning van de 3 wijzen… die heeft vast gedacht… Jezus verdient een lekker ijsje. De goudprijs is veel te hoog… ik neem een lekkere ijsco met aardbeiensmaak mee. Vind Jezus vast lekker.

Er horen ook nog een os, een ezel en herders met hun schapen in het verhaal maar helaas wilde niemand deze rollen vervullen. Vis heeft zich beschikbaar gesteld. Die zegt… ik lees wel het verhaal voor aan Jezus van de Kleine Spar.

Het verhaal gaat over nieuwsgierigheid, dankbaarheid en een hoopvol nieuw begin. Nou hoe toepasselijk!

En haai heeft natuurlijk ook een rol. Vast de rol van schurk. Want haai doet in elk avontuur wel iets wat niet mag. Haai heeft een zaag in zijn vinnetje vast. En hij zit onder de kerstboom. Oefff…. het zal toch niet dat hij de kerstboom omzaagt? Gaat het toch nog een heel spannend toneelstuk worden.

Het klapstuk is voor het einde van het toneelstuk bewaard. Er hangt iets boven Josef en Maria…

Mistletoe! En laat dat nu net het symbool van vrede en liefde zijn. En als je onder de Mistletoe staat dan moet je elkaar kussen. Het klapstuk van de avond is dat Josef een dikke kus aan Maria geeft. Een prachtig einde van een prachtig toneelstuk.

Al de vrienden van Mevrouw Groen wensen jullie een hele fijne kerst! Kom nog gezellig langs bij Mevrouw Groen voor de mooiste kerstcadeau’s die we lekker funky inpakken. Kom bij het toneelstuk kijken… waar Jezus heerlijk in zijn kribje ligt, haai de kerstboom aan het omzagen is en Josef een dikke zoen geeft aan Maria. Wees lief voor elkaar, wees vredig en tot volgend jaar. Op naar weer een hoop leuke avonturen in de etalage van Mevrouw Groen.

Merry Xmas iedereen