De Woonkamer van Vos

15 Mar 2023

Een nieuw avontuur met vos! Na een drukke sale vond vos het tijd om het wat rustiger aan te doen… effe lekker chillen met zijn billen op de bank. Dus niet echt een spannend avontuur maar een rustig-aan-avontuur.

Samen met twee vriendinnen op de bank. Vos heeft deze gezellige rozerds uitgenodigd voor een gezellig film-avondje met een spannende film en daar hoor natuurlijk lekkere happen bij.

Vos waagt zich aan een XXL-popcorn. Lekker knabbelen als de film spannend wordt. Liggend tegen een patchwork-kussen, afstandsbediening in de hand en de avond van vos kan niet meer stuk.

 

 

Flamingo zet het op het “zuipen”. Ze heeft haar gepersonaliseerde drinkbeker van huis meegenomen. Ze is supertrots op haar beker want ze staat er zelf op. Varken waagt zich aan een heerlijk frambozentaartje. Smullen maar en de film kan starten.

Vos heeft zijn pantoffels uitgeschopt en het geeft een lekker huiselijk tafereeltje.
Voordat we de film starten doen we even een rondje woonkamer. De woonkamer van vos is zo gezellig… dat is een rondleiding waard.

Vos is gek op huisdieren en er zijn er ook een aantal te vinden bij vos in huis. Zoals deze leuke vis met zijn kleurrijke huidje en zijn zijdezachte tuitlipjes. Vis heeft het naar haar zin bij vos in de woonkamer. Ze kan uren rondjes zwemmen in de vissenkom en er lopen een hoop mensen langs om gezellig naar te kijken.

En in de TV-hoek hangt ook een leukerd van een huisdier…. een papegaaiduiker. Hij is wel wat groot voor het kooitje maar gelukkig staat het deurtje open en kan de papegaaiduiker eruit als hij dat wilt. Vos moet wel oppassen, want weet je wat een papegaaiduiker eet? Vis, kreeftjes, wormen en schaaldieren. En we hebben net gezien dat vos een hele leuke vis ook als huisdier heeft. Oeps…

Er is ook een geheim deurtje in de woonkamer van vos. Ben jij ook zo benieuwd wie door dit deurtje past?

Natuurlijk… familie muis hebben we in the house! Muis denkt… vos die chillt heerlijk op de bank… ik heb mijn eigen bankje met dekentje en zacht kussentje zo net naast het vloerkleed. Zet de film maar aan! Ik kijk lekker mee vanaf mijn eigen luie bankje. Ik heb voor het chillgevoel mijn pyjama al aangetrokken.

Vos heeft ook een echt meesterwerk aan de muur, een prachtige schildering van een orchidee. De naam van de schilder zijn we even vergeten maar dit schilderij past helemaal bij de kleuren van vos zijn interieur. En ook handig een kapstok naast het schilderij. En ja… een kamerjas moet ook echt in je kamer hangen vindt vos. En de paraplu is gewoon handig om dicht bij de hand te hebben 🤔

Ooh jongens… opletten want de film gaat starten!
Uhm… waarom blijft het televisie-scherm zwart? En wat staat daar in beeld? NO SIGNAL? Volgens varken is dit niet de titel van de spannende film. Vos die heeft deze woorden even door de vertaalmachine van Google gehaald en het betekent: geen signaal. We zien daar in de TV-hoek iemand met een een hele grote glimlach…

Haai!! Daar is ie weer hoor. Hij heeft de netwerkkabel van de tv er stiekem uitgetrokken. Tja… dan is er natuurlijk geen ontvangst. En zonder kabel geen Netflix! Daar gaat het filmavondje van vos en zijn roze vriendinnetjes….

Dan maar een gezellig muziekje op, de leesbril op en een goed boek lezen.

Vos heeft een diversiteit aan boeken op zijn boekenplank staan. Van natuurboeken tot aan muziekboeken… allemaal even leuk, interessant en leerzaam.

En zijn de boeken uitgelezen dan is er altijd nog een mand met leuk speelgoed bij vos in de woonkamer. Ik zie een puzzel van 1.000 stukjes in de mand liggen. Daar kun je echt wel de hele avond druk mee zijn.

En we vergeten nog de poes van vos. Een poes is dol op in de vensterbank zitten of lekker op schoot of op een kleedje op de bank. De poes van vos heeft maar oog voor één ding… vis! Poes kan uren hengelen met zijn pootje in de vissenkom. Staart omhoog en hengelen maar. Gelukkig is vis te groot voor poes. En te snel…

En vos heeft niet één kleurige vis maar twee kleurige vissen. Eentje heeft de “benen” genomen en is uit de kom gesprongen. Dat gehengel van poes… Lekker zittend op de uitkijk op de stapelstenen. Maar niet te lang op het droge zitten vis! Snel weer je kommetje inspringen. Lekker als een vis in het water in je kommetje chillen. Nou ja… chillen. Het avondje chillen is toch iets anders gelopen dan gepland. Toch nog best een avontuur beleefd zo met alle beestjes.

Enne…vos, wat zien wij op jouw muur voor een kaart geplakt? Wie heeft jou deze gestuurd?
Je moet snel deze Engelse woorden maar snel even door de vertaalmachine van Google halen…

Willen jullie vos lekker met zijn roze vriendinnetjes op de bank in het echt zien chillen? Dat kan natuurlijk. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Vis vindt het gezellig als er reuring voor de etalage is. Kom je kijken? En wil je zo’n kleurrijke vis? Mevrouw Groen is ook net een dierenwinkel. Zij verkoopt een hoop leuke beestjes in de winkel. En misschien mag je dan ook even de poes aaien.