Het vrolijke bos van vos

31 May 2024

Na alle feestdrukte van de vorige etalage is het voor vos even tijd om het rustiger aan te doen. We zijn beland in het vrolijke bos van vos. Daar waar altijd lekker de zon schijnt, het gezellig en vrolijk is en je er heerlijk kunt ontspannen en spelen.

In het bos van vos zijn de kleuren zo ontzettend vrolijk, het geeft je een heerlijke oppepper en een vrolijk humeur. 
  

Nou ja… zo te zien heeft niet iedereen een goed humeur. Het is kikker die niet lacht. Hoe kan het? Lekker zwieren en zwaaien op de schommel geeft je altijd een heerlijk gevoel van vrijheid. Kikker was voorbereid om lekker te dobberen in het zwembad maar is beland in het vrolijke bos van vos. Ook niet verkeerd hoor.  
Egel is in ieder geval lekker aan het toeren op haar Microstep in het bos. Wel effe doorsteppen egel want anders hebben we een botsing in het bos met kikker op de schommel.  

In het bos zijn ook in de lente de vrolijkste paddestoelen te vinden. Met oogjes, met de leukste bloementjes en eentje met een deurtje. Daar woont familie muis. En familie muis die chillen ook flink. Ze hebben 24/7 hun pyjama aan en hun ogen zijn bedekt met een slaapmasker. Snappen wij… al die vrolijke kleuren van het bos bevordert niet het inslapen. Vos ligt lekker uitgezakt tegen de voet van een paddenstoel. Na lekker gevoetbald te hebben is het tijd voor een gezellig deuntje in de oren. Koptelefoon op en chillen. Want ja… muziek in het bos is natuurlijk niet gepast.

Basketbal is ook even gaan zitten op de Stapelstein-stenen. Na een potje basketbal is het ook voor hem tijd om te genieten van een muziekje. Wat denk jij… zou basketbal en vos van dezelfde muziek houden? 

Haai is ook te vinden in het vrolijke bos. Waar vos is, is haai. Dat weten we nu inmiddels wel na zoveel avonturen samen beleefd te hebben in de etalage.

 

Haai die heeft iets op de boomstam getekend. Lachend met een krijtje in zijn hand. Vroeger als je verliefd was dan kerfte je met een mesje een hartje in de boom. Gelukkig koos haai voor een krijtje. En omdat in dit vrolijke bos altijd de zon schijnt heeft haai ook geen last van dat zijn tekening wegregent. 

We hebben ondertussen ontdekt dat de letter V voor vos staat….. en de letter K voor kikker. Zou er echt een romance zijn ontstaan tussen vos en kikker? Of is dit weer een haaienstreek van haai?

In het vrolijke bos vinden we ook een hele grote smiley. Want ja… van smileys gaan we smile-en. En dat is het bedoeling van het vrolijke bos.

In het bos vind je ook vaak hondjes. Losse hondjes, hondjes die aan de lijn zitten. Hondjes snuffelen wat af in het bos. Dit hondje is heerlijk tussen de verse grasprieten aan het rondsnuffelen. 

En in een bos horen natuurlijk ook gezellige uilen. Deze uil speelt lekker mee in het vrolijke bos. Ze heeft een superleuk knutselpakket bij zich. Het knutselpakket zit vol materialen om een fantastische boomhut te knutselen. En knutselen is ook een heerlijk ontspannend klusje. 

Fijn he al die chillende beestjes in het bos?

Een beetje ballen, muziek luisteren, schommelen. Vrolijke bloementjes, vers gras, de gezelligste paddenstoelen en de kleurrijkste bomen. Bijtjes en vrolijk fluitende rondvliegende vogeltjes… het is echt een feestje. Het bos van vos is een paradijs voor iedereen die helemaal vrolijk en zen wilt worden. Iedereen is welkom om te genieten van de vrolijke kleuren. Zag de wereld er maar altijd zo uit als in het bos van vos.