Het Drukke Magazijn van Mevrouw Groen

4 Dec 2018

De Sint-tijd is aangebroken bij Mevrouw Groen. Dan is het aanpakken geblazen en elk handje die hulp biedt is mooi meegenomen. Mevrouw Groen heeft in deze tijd nauw contact met Sintje en probeert zo alle cadeau’s uit het magazijn van Mevrouw Groen te verwerken zodat alle kindjes op 5 december hun cadeautjes op tijd krijgen.Vandaag is er hoog bezoek want Sintje komt met eigen ogen kijken hoe alles reilt en zeilt in het magazijn.

Mevrouw Groen hoopt dat de werkzaamheden vlekkeloos verlopen in haar magazijn maar daar gooien een paar vriendjes roet in het eten, maar daarover later meer…

Vos is de baas van het magazijn. Hij vervult zijn functie zeer professioneel, hij moet wel want hij is ook nog eens CEO van de company. Een zware druk voor vos maar gelukkig mag ie over de hoogte van zijn bonus zelf beslissen.

En als CEO/baas van de company hang je mooi omlijst aan de muur. Dit is voor de medewerkers… elke dag als ze komen werken in het magazijn is het voor iedereen duidelijk wie de baas is. Best ouderwets toch?

Cactus is voorraadbeheerder. Best een belangrijke functie in het magazijn. Als je voorraad niet okay is dan loopt de company flink in de soep. Cactus die werkt met allemaal artikelcode’s en houdt keurig op een lijstje bij hoeveel er nog in het magazijn is. Zijn lijstje is heel lang… maar dat is niet zo gek in deze drukke tijd. Met een magazijn vol leuke spullen kun je dat natuurlijk verwachten. Af en toe is cactus de tel kwijt… gelukkig werpt ie af een toe een blik in zijn telboek. De titel van het boek belooft niet veel goeds… 1 + 1 = 3. We houden ons hart vast of dat tellen wel goed gaat.

Dan hebben we een lieve vrouwelijke medewerkster in het magazijn werken. Eentje die mega-creatief is, wel een verademing tussen die hoge baas en de voorraadbeheerder met zijn cijfertjes… Varken is kado-stylist. Zij is de ontwerpster van de cadeaulabels die Mevrouw Groen op haar cadeautjes plakt.

En als ontwerpster heb je bij Mevrouw Groen ook de uitvoerende taak… de naaimachine die ratelt dag en nacht in het magazijn want er gaan ontelbare cadeau’s over de toonbank. En al die cadeau’s verdienen zo’n superleuke wortel.

Ook een belangrijke taak in het magazijn is het inpakken… volgens gans een zeer onderschatte taak. Gans is het niet eens met haar salaris. Ze doet zo haar best als inpakker al zit het plakband haar steeds in de haren… Er ligt al een post-it-notitie bij haar baas op zijn bureau met de vraag om loonsverhoging. Het aantal cadeautjes wordt elke dag meer en meer en gans kan geen plakband meer zien. Vos die de baas is zet zijn vraagtekens bij gans. Ze zit nog in haar proeftijd en vos twijfelt of gans mag blijven… al dat haar tussen het plakband en het cadeautje… dat vind Mevrouw Groen vast niet okay. En die Mevrouw Groen is een partij kieskeurig!

In een magazijn is het vaak donker en ongezellig maar gelukkig hebben ze in dit magazijn mooie lampen opgehangen om zo alles goed te kunnen zien en aan een plant ontbreekt het ook niet… ze hebben een gezellige cactus in de kast staan die het magazijn een beetje opfleurt.

Zien jullie wat haai doet? Haai is stiekem onder de tafel gekropen en is de cadeautjes aan het uitpakken. Dat is niet de bedoeling haai! Je hebt geen bordje “uitpakken” hangen hoor! De cadeautjes zijn voor de kindjes voor op 5 december! Ga jij maar snel aap helpen met vegen. Want dat wordt vaak gedaan in een magazijn.

Aap moet alle afval van het verpakkingsmateriaal opvegen van vos maar aap denkt… ik vind het wel best zo, ik hang lekker in mijn bezem. Hij heeft zijn jasje uitgetrokken en aan de kapstok gehangen naast de rugtas van lama. Lama heeft nog een volle beker drinken in zijn tas inclusief lunch maar lama is heel erg druk met de cadeautjes verzamelen uit het magazijn. Er staan kratten vol met cadeau’s en die moeten allemaal het magazijn uit.

Lama heeft zijn step meegenomen want dan kan hij veel meer cadeautjes vervoeren. Lama heeft hulp ingeschakeld van flamingo en die kan goed in het zitje voorop zijn step zitten. Kameleon die rijdt een ritje mee achterop zijn step. Vele handen maken licht werk moeten we maar denken. Jammer dat de baas octopus vakantiedagen heeft gegeven in deze drukke tijd. Die zit lekker op de Bahama’s met zijn vriendin. Jammer want octopus heeft vele armen om al die cadeau’s te dragen. Slechte timing baas!

En als er ongelukken gebeuren in de drukte van het magazijn is er gelukkig de goedgevulde dokterstas. Vos heeft zijn BHV-diploma en daarbij mag natuurlijk die mooie dokterstas niet ontbreken.

Gelukkig kan ie nog in de kast blijven staan want voorlopig gebeuren de werkzaamheden nog zonder ongelukken. Nou ja… gans die wordt bijna geharst door het plakband maar helaas zitten daarvoor niet de hulpmiddelen in de dokterstas…

Wil je het drukke magazijn van dichtbij bekijken dan zijn wij altijd aanwezig. Dag en nacht brandt het licht, de naaimachine verslindt heel wat klossen garens en kijk uit voor lama want die crosst je zo omver met zijn step. Gelukkig is de baas altijd aanwezig in het magazijn, dan schiet hij je zo te hulp met zijn dokterstas. En wie weet zie jij ook Sintje in het magazijn want die komt af en toe tussen zijn drukke werkzaamheden, van schoenen vullen en huppelen op zijn paard over de daken, een kijkje nemen in het magazijn of alles soepel loopt. Tot ziens in het magazijn!