De billenwinkel van vos

2 Jun 2023

Vos is opnieuw in de retail gegaan. Na wekenlang gehangen op zijn bank in de woonkamer-etalage is het tijd voor actie. De kassa moet rinkelen! Want avonturen kosten centjes. Het lievelingsboek van Vos is “De ridder zonder billen”. Het is een favoriet van velen… En terecht want niets is leuker dan verhalen over billen. Vos raakte geïnspireerd van het mooie verhaal van Levina van Teunenbroek met de prachtigste illustraties van Charlotte Bruijn. Vos ontdekte een gat in de markt…. billen verkopen!

 

Na wat klussen en een grote pot roze verf is de winkel af…. klaar om de klanten zonder billen te ontvangen.

Maar ook voor klanten die niet tevreden zijn met hun billen. Of misschien willen ze wel eens andere billen. 

 

 

Het aanbod aan billen is reuze. Er is voor ieder wel een mooi achterwerk te vinden! 

Hou je van voetbal? Vos heeft geweldige voetbal-billen op de plank liggen. 

Ben je gek op koekjes? 
Er zijn zelfs Koekiemonster-billen! 
Geweldig. Altijd al van die heerlijke poezelige billen willen hebben!

En voor de klanten die van glimmend, glitter en glamoureus houden…

Daar staan ze hoor… gouden billen!

En ken je de uitdrukking “een veer in iemand z’n kont steken?”
Soms verdiend iemand een complimentje. Dat is fijn om te ontvangen. Daar wordt de mens gelukkig van. De koper van de gouden billen ontvangt van vos deze mooie groene veer. Dan kan de koper de veer ook in iemands kont steken. Voor iemand die ook weer complimentje verdiend. 

Om de verkoop te stimuleren heeft vos een mooi stoepbord gemaakt.
Verse kadetten voor € 0,99.
Een superkoopje. Billen zijn er in allerlei soorten en maatjes. Ze zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en vergen daarom wat extra tijd. En tijd kost geld. Het aanbod in de billenwinkel is afgestemd op elke portemonnee. Heb je geen genoeg geld voor mooie kleurrijke op maat gemaakte billen? Dan ga je lekker voor verse kadetten. Dat past iedereen. Elke dag vers en voor maar
€ 0,99. Pas op dat ze niet in je billen bijten. Iedereen is dol op verse kadetten. 

Ben je op de gezonde tour? Dan heeft vos de perfecte billen voor jou. De gezondste billen van de hele wereld… groente-billen. Met sappige worteltjes, pompoenen, verse kool en de glimmenste aubergines. Gezonder worden je billen niet hoor met deze groente-billen. 

Boven de groente-billen zijn er ook dierlijke billen. De veganisten onder ons zullen deze overslaan. Die nemen vast de groente-billen in hun mandje mee. 
Ga je een dagje naar de dierentuin? Trek je luipaard-billen aan… dan blend je lekker in de dierentuin.  

Varken is op de Trybike naar de billenwinkel gekomen. Het werd tijd voor een paar nieuwe billen. Varken heeft prachtige taartenbilletjes gekocht. Varken is dol op gebakjes en taarten dus deze billen passen haar precies. En ze passen ook perfect in het fietsmandje!

Ieder mens heeft een paar billen. We hebben grote billen of we hebben hangbillen, ronde billen, glibberige billen of misschien wel harige billen, putjes in billen, sexy billen, strakke billen, zachte babybillen… Ontelbaar soorten billen zijn er. Wist je dat Mevrouw Groen… groene billen heeft?

Als klanten in de billenwinkel van vos komen dan zijn ze eigenlijk altijd op zoek naar leukere billen. Billen waar ze blij van worden! 

Vos heeft steeds een wisselend aanbod in billen. Nu op de plank zijn de kikkerbillen en net nieuw binnen… kleine neon-billen. Die vallen lekker op. Zelfs in het donker ziet iedereen je billen!

Er bestaan zelfs feestbillen! Met feesthoedje en confetti! Leuk voor als je jarig bent. Dan trek je je feestpak aan inclusief feestbillen. Dan is het feest echt compleet 🎉

De feestbillen liggen ook op de prominentste plek van de winkel. In de prachtige toonbank is er een mooie plek voor de vrolijkste billen. 

Op de toonbank liggen wat kleinere billetjes. Heerlijke naar rozen-geurende-billen. Die zijn vast zo verkocht… die wil je echt hebben.

Zwaan is een goede klant van vos. Zwaan eist ook alle tijd op, ze is dol op alle aandacht van vos. Zwaan twijfelt over nieuwe billen. 

Ze gaat nog één keer goed kijken in de grote passpiegel in de winkel. Haar eigen billen zijn heerlijk bedekt met de mooiste veren. Zwaan heeft elke dag wel een veer in haar kont! Prima… houden zo. Je bent zo sierlijk en met je billen is niets mis mee. Voor jou geen neon-billen, gouden billen of Koekiemonster-billen. Het is goed zo als je bent zwaan.

Stier heeft zijn buit binnen. Op zijn Wheelybug naar de billenwinkel en heeft een paar rode billen gescoord. Stieren zijn dol op rood… of nee, toch niet. Van rood worden ze alleen maar wilder en wilder. Oeps… een miskoop aan billen? Wie zal het weten…

En weten jullie waar haai eigenlijk is? Haai gaat altijd met vos mee op avontuur. Die twee zijn vrienden voor het leven. Maar af en toe ook niet. Als haai weer eens iets stouts doet dan wil vos eigenlijk even niets met haai te maken hebben. 

Ik zie haai al rennen! 
Achter de ridder aan… 

Met zijn grote glimlach en zijn glimmende gebit rent ie achter ridder aan.

Hap, hap… weer een stukje bil te pakken.

Gelukkig rent ridder rond in de billenwinkel en kan ie zo bij vos een paar nieuwe billen regelen. 

En haai… die heeft geen honger meer vandaag met zo’n volle buik met de billen van ridder. 

Heb jij zin in nieuwe billen? De komende weken is deze leuke billenwinkel te vinden bij Mevrouw Groen aan de ‘s-Gravelandseweg in Hilversum. 7 dagen in de week open en kun jij de leukste, mooiste, vrolijkste, heerlijkste geurende billen van de hele wereld kopen.

Bij vos. Hij zit al klaar met zijn centimeter om jouw formaat billen op te meten.
In zijn fantastische billenwinkel.

En kijk uit voor haai. Die hapt zo in jouw nieuwe billen. 

Kom jij jouw nieuwe billen showen?

Mijn dank gaat uit naar Charlotte Bruijn, de illustratrice van “De ridder zonder billen” voor het lenen van de ridder. Zij is de grootste fan van de etalage.

En de schrijfster, Levina van Teunenbroek, die is zo trots als een pauw. De billenwinkel in het echt….

Dank lieve dames… jullie waren mijn liefste inspiratiebronnen voor deze etalage.

De prachtige kast mocht ik lenen van Saskia van Coco + Bob. Kijk eens op haar site. Je bent meteen verliefd! https://www.cocoandbob.nl/winkel/