Vos de burgemeester van 600-jarig Hilversum

2 Mar 2024

Het is feest in de stad!
Hilversum bestaat 600 jaar. Dat zijn echt heel wat jaartjes! Eigenlijk is Hilversum een dorp maar in de volksmond noemen wij het ons stadje. 4 maart 1424, het was de dag dat Hilversum van schapengraasgebied een echt dorp werd. En nu 600 jaar later…. vos is de burgemeester van Hilversum. Een grappige, vrolijke, goedlachse burgemeester. Een man van het volk zeggen wij. Betrokken bij alle inwoners en ondernemers van Hilversum.  

Er is een feestelijke optocht in de stad. Burgemeester vos heeft zijn ambtsketting om en loopt trots als een vos (eh… aap) voorop in de optocht. De tocht slingert langs allemaal iconische gebouwen die Hilversum rijk is. 

 

Het startpunt van de optocht is bij de winkel van Mevrouw Groen. Het leukste verzamelpunt van de stad. Om de hoek van Mevrouw Groen ligt het prachtige raadhuis. Van de bekende architect Dudok. Dudok is flink vertegenwoordigd in Hilversum. Wij zijn reuzetrots op deze kei-mooie gebouwen! 

Achter burgemeester vos wandelt parmantig de Perzische poes. Ze heeft op haar koppie een prachtige feestmuts.
De feestmuts heeft het vrolijke logo van 600 jaar Hilversum, speciaal ontworpen voor het feest. 
Kleurrijke oneindige jaarringen die staan voor de veelzijdigheid van Hilversum. De boekweitkorrel uit het wapen van Hilversum in het hart en nieuwe, bubbelbrekende verbindingen die ontstaan.  

Achter poes waggelt kikker. Kikker strooit de straten vol met vrolijke confetti. Hij gooit hele kikkerhandjes vol met confetti omhoog en zo dwarrelen de straten vol met de kleurrijke confetti.

Gelukkig kijkt kikker ook er heel blij bij ha ha. 

 

Tja… een woonplaats bestaat altijd uit een heel divers gezelschap. Diverse culturen komen samen, bewoners met altijd een glimlach op hun gezicht en er zitten ook bewoners tussen die altijd wat te klagen hebben. Dat houdt alles een beetje in evenwicht zullen we maar zeggen.

En gelukkig doet kikker wel mee aan het feest. Het feest is voor elke bewoner van Hilversum. Boos, narrig, vrolijk en blij… iedereen is welkom!

Draak heeft zijn kleurrijke outfit aangetrokken voor in de optocht en achter draak loopt de mooiste poes van de stad. Met een taartje. Want bij feest horen lekkernijen. In de ene hand een vrolijke ballon en in de andere hand iets om te smullen. Draak heeft echte Gooise Matrasjes mee. Die horen echt bij Hilversum. Wie kent ze niet he? 

De optocht heeft ook inmiddels het iconische gebouw Beeld en Geluid gepasseerd. Ooh wat kleurt dit gebouw lekker in de feestelijkheden mee!

We hebben ook een leuke toerist in de optocht. Ja ja… toeristen zijn er ook in het leuke Hilversum. We hebben bos, heide, het Mediapark, een superleuk centrum, te gekke winkels, heerlijke horeca en prachtige architectuur. Dat trekt een hoop reislustige gasten.

Zo ook Bigfoot. Op zijn fiets met de plattegrond van Hilversum in zijn handen.
En een volle rugtas op zijn rug. Hij heeft ook net een bezoekje aan Beeld en Geluid er op zitten.

Bigfoot heeft een rugtas vol met leuke ansichtkaarten van Hilversum. Die stuurt ie allemaal naar zijn familie die verspreid over de wereld wonen. Die krijgen altijd van Bigfoot een kaartje “Groeten uit….”.

Nu verblijdt hij zijn familie met leuke kaarten met bezienswaardigheden van Hilversum. Mooie reclame hoor Bigfoot. Als we deze zomer een hoop Bigfoot-en in Hilversum zien dan weten we dat ze door jou geïnspireerd zijn. Allemaal welkom!

Waar is haai eigenlijk? Die houdt ook altijd van een feestje maar we zien hem niet in de optocht.

Haai vliegt bovenin de lucht. De feestballon heeft hem meegesleurd ver boven de wolken. Einde optocht voor haai. 

Zie jij wat haai op zijn neus heeft?

Haai heeft met zijn neus in de geraniums gezeten bij het Raadhuis. In de winter groeit er klimop en als de lente is begonnen dan komen de rode geraniums tevoorschijn in de bloembakken van het Raadhuis. Een prachtig gezicht en heel herkenbaar voor vele Hilversummers. 

Vanaf nu staat heel Hilversum een jaar lang in het teken van feest! Wij hopen op een hoop gezellige toeristen dit jaar maar ook op een hoop gezellige bewoners. Af en toe een boze kikker ertussen is niet erg. Burgemeester vos fixt het wel dat zij zich ondanks het klagen hun stadje Hilversum wel heel fijn vinden. Mevrouw Groen en al haar vriendjes vertoeven al bijna 15 jaar in Hilversum en denken er niet aan om Hilversum te verlaten met al haar pracht en praal. Wij wensen jullie een heel vrolijk feestelijk jaar toe. Hiep hiep hoeraaaaaaaa!